6972755552, 6986933787 info@gonis.org.gr
 
ΓΟΝ.ΙΣ.

ΕΙΜΑΣΤΕ
ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΟΝΕΙΣ

Αιμοδοσία 2022

σε μια συνεχή ροή αγάπης συνεχίζουμε

Η ομάδα αιμοδοσίας του ΓΟΝ.ΙΣ.* για τα δικαιώματα του παιδιού και τη Γονεική Ισότητα πραγματοποιεί για δέκατη τρίτη συνεχή χρονιά αιμοδοσία σε Παιδιατρικά Νοσοκομεία, με αφορμή την Παγκόσμια ήμερα κατά της Γονεικής αποξένωσης στις 25 Απριλίου.

     25 Απριλίου: Παγκόσμια ήμερα κατά της ΓΟΝΕΙΚΗΣ ΑΠΟΞΕΝΩΣΗΣ.

Η ημέρα όπου καταδεικνύεται αυτό που συμβαίνει κυρίως στα συγκρουσιακά διαζύγια αλλά και στα διαζύγια απόστασης με περιορισμένη επικοινωνία του ενός γονιού με το παιδί. Ταυτόχρονα όμως καταδεικνύεται και η λύση που είναι η κοινή επιμέλεια ανεξάρτητα από οικογενειακή κατάσταση και την μορφή του διαζυγίου - σχέσης των γονέων μεταξύ τους. Είναι γεγονός ότι είναι απαραίτητη πέρα από την αλλαγή του οικογενειακού δικαίου, αίτημα που η κοινωνία έχει ήδη θέσει και η πολιτεία προσπαθεί χρόνια να ολοκληρώσει. Κρίνεται τώρα πια αναγκαία η ενεργοποίηση των οικογενειακών δικαστηρίων με ειδικούς επιστήμονες και εξειδικευμένους δικαστές (όχι απλά έμπειρους) με θητεία κ.α.

Ο γονεϊκός προγραμματισμός ανατροφής του παιδιού είναι ευθύνη των γονέων χρειάζεται όμως την συμβολή - συμβουλή ειδικών και επικύρωση/απόφαση από τον δικαστή. Πρώτα από όλα όμως χρειάζεται την κυρίαρχη απόφαση των γονέων που χωρίζουν από σύζυγοι/σχέση να μην χωρίσουν και ως γονείς και προκαλέσουν σοβαρότερα προβλήματα στο παιδί τους. 'Όπως αυτό της γονεικής αποξένωσης. 

Η ζωή είναι γεμάτη διλήμματα και αποφάσεις.

     Ας σκεφτούμε λοιπόν σήμερα : 

1) Ποιος αποφασίζει για εμάς και τα παιδιά μας ;

2) Αποφασίζουμε με γνώμονα τον φόβο/μίσος/απέχθεια για τον/την πρώην ή την Αγάπη για τα παιδιά μας ;

3) Τι συνέπειες θα έχει η κάθε επιλογή στα παιδιά , σε εμένα και στον/στην πρώην ;

Επίσης τον Δεκέμβριο κάθε έτους την ήμερα (2 Δεκεμβρίου) που κυρώθηκε με νόμο  και απο την Ελλάδα η ΔΣΔΠ του ΟΗΕ  ο κοινωνικός Φορέας  ΓΟΝ.ΙΣ., προκηρύσσει κάθε χρόνο Πανελλήνια Αιμοδοσία για όλα τα παιδιά ανεξάρτητα - οικογενειακής κατάστασης, ώστε να ευαισθητοποιηθούν οι γονείς και η πολιτεία  στην κατεύθυνση των λύσεων ενός σοβαρότατου προβλήματος της κοινωνίας και των σημερινών γονέων-πολιτών.

Η κύρωση και από την Ελλάδα, έγινε  με τον νόμο υπ' αρ. 2101/1992 (ΦΕΚ Α 192) της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού στις 2 Δεκεμβρίου 1992. Πάνω από 22 ολόκληρα χρόνια αργότερα έχουν γίνει ελάχιστα.

Αιμοδότες που είναι ευαισθητοποιημένοι στην ανάγκη κοινωνικών ομάδων όπως τα παιδιά, καλούνται να συνεχίσουν να συμβάλουν, στην κάλυψη της αυξημένης ζήτησης σε αίμα, συμμετέχοντας και φέτος στην Πανελλήνια Αιμοδοσία του ΓΟΝΙΣ.

Καλεί όλους όσοι είναι ευαισθητοποιημένοι στην ανάγκη κοινωνικών ομάδων όπως τα παιδιά, να συμβάλουμε όλοι και στη δύο αιμοδοσίες για την κάλυψη της αυξημένης ζήτησης σε αίμα. Ακολουθεί τη συνέχεια μιας παράδοσης ετών του Φορέα μας σε μια έμπρακτη και σταθερά συνεχιζόμενη ετήσια προσφορά προς τα ΠΑΙΔΙΑ όλων.

Η ανάγκη σε αίμα αφορά όλους τους συνανθρώπους μας σχεδόν σε κάποια φάση της ζωής τους, έτσι και η προσφορά αίματος, σε κάθε δυνατή ευκαιρία, πρέπει να είναι υποχρέωση όλων μας. Η προσφορά αίματος αποτελεί για τον καθένα, εκδήλωση κοινωνικού και ηθικού χρέους. Δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά επιτακτικό καθήκον. Μια μονάδα αίμα είναι δώρο ζωής.

Ευχαριστούμε όσους συμμετέχουν σταθερά στη προσπάθειά αυτή για την κάλυψη ανάγκων των παιδιών. Οποιαδήποτε ήμερα του έτους μπορούν να αιμοδοτήσουν παίρνοντας πρώτα ενα τηλέφωνο στην υπηρεσία αιμοδοσίας ή στο Σύλλογο πριν πάνε καθώς η ελειψη προσωπικού καθιστά μερικές φορές δυσχερή την αιμοδοσία, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες του υπάρχοντος προσωπικού.

Η ανάγκη σε αίμα αφορά όλους τους ανθρώπους σχεδόν σε κάποια φάση της ζωής τους, έτσι και η προσφορά αίματος, σε κάθε δυνατή ευκαιρία, πρέπει να είναι υποχρέωση όλων. Η προσφορά αίματος αποτελεί για τον καθένα, εκδήλωση κοινωνικού και ηθικού χρέους. Δεν είναι φιλανθρωπία, αλλά επιτακτικό καθήκον. Μια μονάδα αίμα είναι δώρο ζωής.

Γνωρίζοντας ότι το αίμα που κυκλοφορεί στον οργανισμό μας, αναπαράγεται διαρκώς και ότι η πράξη της αιμοδοσίας όχι μόνο είναι ανώδυνη και ακίνδυνη, αλλά και ωφέλιμη, τότε μπορούμε να καταλάβουμε πόσο πολύτιμη και εφικτή είναι η προσφορά μας, προς αυτόν που έχει ανάγκη.

Ο αιμοδότης δίνοντας αίμα σώζει ζωές. Αναπτύσσει το αίσθημα της αυτοεκτίμησης, της αλληλεγγύης και της κοινωνικής ευθύνης και παράλληλα διασφαλίζει τον εαυτό του και το άμεσο οικογενειακό του περιβάλλον για οποιαδήποτε αιμοληπτική του ανάγκη, χωρίς καμιά ταλαιπωρία. Την ίδια ώρα έχει την ευκαιρία να κάνει ιατρική εξέταση και ενδεχόμενα να δεχτεί κάποια ιατρική συμβουλή.

Η αιμοδοσία μπορεί να γίνει οποτεδήποτε σε οποιοδήποτε Νοσοκομείο της χώρας που διαθέτει Τμήμα αιμοδοσίας .Καθημερινά 8.30 π.μ.- 14.00 μ.μ. και 16.00μ.μ. - 20.00 μ.μ. Σάββατο, Κυριακές και εορτές 8.30 π.μ. - 14.00 μ.μ.Προτιμήστε να αιμοδοτήσετε όπου υπάρχει Νοσοκομείο παίδων.

Δηλώστε ότι δίνεται εθελοντικά αίμα για την Ομάδα αιμοδοσίας ΔΙΚΤΥΟ ΓΟΝ.ΙΣ.* Ζητήστε απαραιτήτως από τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας να ενημερώσει (με fax στο 210 7702552) ότι δώσατε εθελοντικά αίμα την έδρα της ομάδας αιμοδοσίας ΔΙΚΤΥΟ ΓΟΝ.ΙΣ* που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία στο αντίστοιχο τμήμα αιμοδοσίας.

Η αιμοδοσία γίνεται σύμφωνα με τον Νόμο. Στον εθελοντή αιμοδότη πέραν των ευεργετικών ιδιοτήτων που έχει στον ίδιο μια τέτοια πράξη υπάρχουν επιπλέον οι εξής εκ του νόμου παροχές. Σε όλους τους αιμοδότες χορηγείται ειδική κάρτα εθελοντή αιμοδότη. Σε μια στιγμή ανάγκης καλύπτεται σε αίμα ο ίδιος ή οι άμεσα οικείοι του. Σε όσους είναι Δημόσιοι Υπάλληλοι χορηγούνται επίσης οι ανάλογες ημέρες αιμοδοτικής άδειας.

Το σημαντικότερο όμως είναι, ότι συμβάλλουμε άμεσα με τις μονάδες αίματος που θα συγκεντρωθούν στην κάλυψη της τεράστιας ανάγκης των παιδιών σε αίμα.

Η αιμοδοσία είναι μια πράξη αγάπης και ανθρωπιάς και ταυτόχρονα μια πρόνοια για το άγνωστο μέλλον.

Θα χαρούμε να σας καλωσορίσουμε από κοντά στην οικογένεια των αιμοδοτών, μέσω της ομάδας αιμοδοσίας του Δικτύου Σωματείων ΓΟΝ.ΙΣ.*

Θυμηθείτε πως:

Δεν πρέπει κανείς να αποφεύγει την αιμοδοσία γιατί το αίμα που θα δώσει μπορεί να το χρειαστεί ο ίδιος ή η οικογένειά του.

Κάθε συνάνθρωπο και πόσο μάλλον ένα παιδί που περιμένει από μας, οφείλουμε να τον θεωρούμε «ένα δικό μας άνθρωπο», «ένα δικό μας παιδί».

Η εθελοντική αιμοδοσία για τον άγνωστο συνάνθρωπο είναι πράξη αγάπης και απόδειξη κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τμήμα αιμοδοσίας. Καθημερινά 8.30 π.μ.- 14.00 μ.μ. και 16.00μ.μ. - 20.00 μ.μ. Σάββατο, Κυριακές και εορτές 8.30 π.μ. - 14.00 μ.μ.

Προτιμήστε να αιμοδοτήσετε όπου υπάρχει Νοσοκομείο παίδων.

Δηλώστε ότι δίνεται εθελοντικά αίμα για την Ομάδα αιμοδοσίας ΔΙΚΤΥΟ ΓΟΝ.ΙΣ*. Ζητήστε απαραιτήτως από τον υπεύθυνο της αιμοδοσίας να ενημερώσει (με fax στο 210 7702552) ότι δώσατε εθελοντικά αίμα την έδρα της ομάδας αιμοδοσίας ΔΙΚΤΥΟ ΓΟΝ.ΙΣ* που βρίσκεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγ. Σοφία στο αντίστοιχο τμήμα αιμοδοσίας.

* ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΙΚΩΝ  ΟΜΑΔΩΝ (ΣΕΑ)