Ο ΓΟΝ.ΙΣ. κοντά στην τέχνη και τον πολιτισμό

27 Νοεμβρίου 2011

Πιστεύοντας πως τα παιδιά και οι νέοι, ξεκινώντας από την ανίχνευση των σχέσεων των αγοριών και κοριτσιών, μπορούν να αρχίσουν να κατανοούν και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα του άλλου, του οποιουδήποτε άλλου, όχι ως ένα στοιχείο που μας χωρίζει αλλά ως ένα στοιχείο που εμπλουτίζει τις σχέσεις μας και τη ζωή μας.

Η παράσταση είχε εγκριθεί από το Υπ. Παιδείας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και τα γυμνάσια της χώρας και η Βουλή την είχε επιλέξει για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων που φιλοξενούσε στα πλαίσια της Βουλής των Εφήβων και φέτος ανεβαίνει υπό την αιγίδα του ΓΟΝ.ΙΣ.

Ο θίασος «ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ» του Δημήτρη Σεϊτάνη ανεβάζει, μια εξαιρετική παράσταση γραμμένη στα μέτρα του σύγχρονου ανθρώπου , με ρεαλιστική προσέγγιση και ευαισθησία από την πλευρά του συγγραφέα καταδεικνύει το πρόβλημα του σύγχρονου ανθρώπου να κατανοήσει τον συνάνθρωπο του . Ακόμα και τον /την σύζυγό του και τα παιδιά τους. Η καταπληκτική ερμηνεία των πολύ καλών ηθοποιών , η μουσική ,τα σκηνικά συναρπάζουν το θεατή ενώ ταυτόχρονα προβληματίζει χωρίς να κουράζει.

Για παιδιά και θεατές όλων των ηλικιών που παίζεται για τρίτη συνεχόμενη χρόνια. Το έργο έχει απροσδόκητες και απρόβλεπτες κωμικές καταστάσεις οι οποίες στηρίζονται πάνω στην διαφορετικότητα των δυο φύλων, ενώ παράλληλα θίγει το θέμα της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης τους.

Η παράσταση αυτή θα δώσει στα παιδιά και τους νέους μια ευκαιρία να προβληματιστούν για τις σχέσεις των ανθρώπων και για τον τρόπο με τον οποίο οι σχέσεις αυτές διαμορφώνουν και διαμορφώνονται μέσα στον κόσμο μας. Έτσι η κοινωνικοποίηση τους σ΄ ένα σύγχρονο κόσμο θα μπορούσε να εξελιχθεί πιο ομαλά. Αρχίζοντας, δηλαδή, από πολύ νωρίς να σέβονται και να εκτιμούν το αντίθετο φύλο και να μαθαίνουν πως είναι δυνατόν να είναι και διαφορετικοί αλλά και ίσοι ταυτόχρονα.

Συστήνουμε σε όλους να το δουν μαζί με τα παιδιά τους ως οικογένεια.

Το Θέατρο Νέων βρίσκεται στο Πολιτιστικό κέντρο "Ακαδήμεια " ,ένα χώρο τέχνης και πολιτισμού που είναι φτιαγμένος με αγάπη, μεράκι και αισθητική για τους γονείς και τα παιδιά τους. Εκεί στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται σεμινάρια εργαστήρια και εκδηλώσεις για τα παιδιά αλλά και τους γονείς. Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος - ΤΚ 104 41 – ΑΘΗΝΑ Τηλ: 210 51 25 600 - Fax: 210 51 300 49 – www.akademeia.gr

δειτε VIDEO απο την παράσταση πατώντας εδώ

Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.
Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr