Εκδήλωση του ΓΟΝ.ΙΣ στο Ακαδήμεια

Ομιλίες Εθελοντών του ΓΟΝ.ΙΣ

Ο σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ στα πλαίσια των εκδηλώσεων με αμεσότητα που οργανώνει, πραγματοποιήσε εκδήλωση-ομιλίες στο Πολιτιστικό κέντρο ΑΚΑΔΗΜΕΙΑ.

Το πρόγραμμα των ομιλιών του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ. που πραγματοποήθηκαν το ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2012, ώρα : 12:00μ. – 2:00μ.μ. ήταν το εξής :

Εισαγωγή : Aπο εκπρόσωπο του κεντρικού φορέα ΓΟΝ.ΙΣ

1. « Νέες Μορφές Οικογένειας στη Σύγχρονη Κοινωνία» Ομιλήτρια: Δήμητρα Πανταζοπούλου , Κοινωνική Λειτουργός,ειδικευμένη στις αναπτυξιακές διαταραχές παιδιών & εφήβων, Εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων ΓΟΝ.ΙΣ.

Περίληψη: Η οικογένεια και η συγγένεια αποτελούν τους σημαντικότερούς κοινωνικούς θεσμούς . Ανεξάρτητα από τις μορφές με τις οποίες εμφανίζονται κάθε φορά, τους συναντάμε ανεξάρτητα σε όλες τις κοινωνίες, πράγμα που δείχνει, πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι αποτελούν μια από τις βασικότερες μορφές οργάνωσης της συλλογικής ζωής του ανθρώπου. Στη μεταβαλλόμενη διαρκώς κοινωνία μας η οικογένεια αγωνίζεται να προσαρμοστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να συμβαδίσει με τις νέες συνθήκες και τα νέα ήθη. Είναι πλέον γεγονός, ότι οι παραδοσιακές μορφές οικογένειας χάνουν έδαφος. Οι πολύτεκνες επίσης οικογένειες μειώνονται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια , ενώ τα μονομελή νοικοκυριά αυξάνονται συνεχώς. Παράλληλα, ο μεγάλος αριθμός διαζυγίων και η δημιουργία νέων οικογενειών , μέσω ενός δεύτερου γάμου συνθέτουν ένα ολοένα διαφορετικό τοπίο μη άθικτων ή ανασυγκροτημένων οικογενειών. Οι επιστήμονες αρχίζουν να μιλούν για απομυθοποίηση του παραδοσιακού προτύπου και για σταδιακή αντικατάστασή του από διαφορετικές μορφές οικογένειας.

2. « Η κοινωνικοποίηση και η συναισθηματική εξέλιξη του εμβρύου.Πόσο η αρχή επηρεάζει την υπόλοιπη ζωή μας;» Ομιλήτρια: Λήδα Ράγγα, Ψυχολόγος-Μυραγωγός, Εθελόντρια στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων ΓΟΝ.ΙΣ.

Περίληψη: Νέες μελέτες στην προγεννητική ψυχολογία δείχνουν ότι ήδη από την εμβρυακή περίοδο επηρεαζόμαστε από τον περίγυρό μας. Αρνητικές επιδράσεις κατά τη διάρκεια της κύησης δείχνουν ότι ανεβάζουν το ρίσκο για αύξηση των ψυχικών ασθενειών στη μετέπειτα ζωή. Οι πρώτες δεσμεύσεις ξεκινάνε πολύ πιο νωρίς από ό,τι είχαμε φανταστεί μέχρι σήμερα. Πόσο επηρεάζει η σχέση των γονέων την συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη των παιδιών πριν ακόμα και από την γέννησή τους; Πόσο σημαντική είναι η ηρεμία στην ατμόσφαιρα του σπιτιού;

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ

Υπενθυμίζουμε ότι η εξαιρετική παράσταση "ΑΝ ΕΣΥ ..ΗΜΟΥΝ ΕΓΩ" είναι φέτος υπο την αιγίδα του ΓΟΝ.ΙΣ.

Επιπλέον και η εξής δυνατότητα για όσους το επιθυμούν Παράλληλα με την ομιλία, θα υπάρχει αποκριάτικο εργαστήρι κατασκευών για παιδιά 5-12 ετών, ώστε να απασχολούνται δημιουργικά και τα παιδιά όσων γονέων επιθυμούν να παρακολουθήσουν την ομιλία, με την Σωτηρία Ορφανίδου, Εμψυχώτρια


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.
Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr