Πως να ανακοινώσετε στα παιδιά το διαζύγιο

Το διαζύγιο  ειναι μια επώδυνη και στρεσογόνα διαδικασία για την ζωή των γονιών και των παιδιών. Οι γονείς νιώθουν συχνά απογοήτευση, πίκρα, αδικία, ενοχές, θυμό, θλίψη για την επιλογή τους, ματαίωση, διαπραγμάτευση, απώλεια. Τα παιδιά από την άλλην  μπορεί  να νιώσουν ένοχα για το διαζύγιο των γονέων τους, εξαιτίας των περιπλοκών και του βάρους ευθυνών και εξόδων που προξενεί η ύπαρξη τους και στους δύο γονείς.

 Αυτές είναι κάποιες απλές συμβουλές που μπορούμε να δώσουμε προς τους γονεις
To παιδί σε μικρή ηλικία έχει ανάγκη να ακούσει τον καθένα από τους γονείς να του πει

"Δεν μετανιώνω που παντρεύτηκα, ακόμα και αν είναι δύσκολο να χωρίζει κανείς, αφού γεννήθηκες εσύ και είμαστε τόσο ευτυχισμένοι και οι δυό μας που υπάρχεις, ώστε μαλώνουμε ποιός θα σε έχει περισσότερο"

Toυς λεμε

"καταλαβαινουμε οτι εμεις σας φεραμε σε δύσκολη θεση και ότι εμείς παίρνουμε διαζύγιο ο ένας από τον άλλον αλλά ποτέ απο τα παιδιά μας."

Πρέπει να είμαστε σταθεροί και να τονίσουμε οτι η απόφαση που πήραμε δεν πρόκειται να αλλάξει ώστε τα παιδιά να μην ελπίζουν σε επανασύνδεση των γονιών.


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.
Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr