Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής

«Με κουράζει τόσο πολύ»

Η Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής είναι μια διαταραχή που τη συναντάμε όλο και πιο συχνά στα παιδιά μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η διάγνωση γίνεται από μια διεπιστημονική ομάδα και για να είναι έγκυρη θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί σε κάποιο δημόσιο φορέα. (ΚΕΔΔΥ, δημόσια νοσοκομεία, Κέντρα Ψυχικής Υγείας).

Κάποιες φορές σε συνεργασία με τον παιδοψυχίατρο μπορεί να χορηγηθεί και φαρμακευτική αγωγή για να κατευνάσει τα συμπτώματα και ιδιαίτερα την παρορμητικότητα, το κυριαρχικό παιχνίδι, τη διακοπή και τη μεταπήδηση από τη μια δραστηριότητα στην άλλη. Η φαρμακοθεραπεία είναι εξατομικευμένη, δεν δίνεται ευφόρου ζωής και πρέπει να υπάρξει συνδυασμός με άλλες θεραπείες για να είναι αποτελεσματική.

Για να χαρακτηρίσουμε κάποιο παιδί με Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής θα πρέπει τα συμπτώματα να παρουσιάζονται τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.

Παρακάτω ακολουθούν κάποιες οδηγίες για γονείς χωρίς να ξεχνάμε βέβαια ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό και ξεχωριστό.

  Οδηγίες προς γονείς:

 

Η Διαταραχή ελλειμματικής προσοχής παρουσιάζει αυξητικές τάσεις και είναι μια διαταραχή που διερευνάτε συνέχεια.

Οι γονείς για να βοηθήσουν αποτελεσματικά πρέπει να απενοχοποιήσουν τον εαυτό τους για τη δυσκολία και να την αποδεχτούν, άλλωστε η διαταραχή αυτή ακολουθεί το άτομο και στην ενήλικη ζωή.

 

Πηγές: http://www.adhdhellas.org/, Πανελλήνιο Σωματείο ατόμων με Διαταραχή Ελλειμματικής προσοχής και Υπερκινητικότητας(ΔΕΠΥ)

 

* Παπαδοπούλου Ειρήνη, Κοινωνική Λειτουργός,

Υπεύθυνη του Ψυχοπαιδαγωγικού Κέντρου «ΠΝΟΗ» Ζεφυρίου του Κοινωνικού φορέα Κ.Σ.Δ.Ε.Ο «ΕΔΡΑ» σε συνεργασία με την Κοινωφελή επιχείρηση του Δήμου Φυλής

ΣΗΜΕΙΩΣΗ . Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο ιστιοχώρο gonis.org.gr κατοπιν αδειας της συγγραφέως στις 27-06-2015.


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.
Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr