Ομιλία - δημόσια συζήτηση ΓΟΝ.ΙΣ

στο 2ο Φεστιβάλ Παιδιαδρομή

Σάββατο 3-9-2011 και ώρα 12:00-13:00,

Η ομιλία - δημόσια συζήτηση που διοργάνωσε ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. το Σάββατο 3-9-2011 και ώρα 12:00-13:00,

με θέμα “ Η λύση βρίσκεται στο πρόβλημα ”.

Η κοινωνία βιώνει το ψεύτικο δίλημμα “το παιδί πρέπει να μεγαλώνει με την μητέρα του ή με τον πατέρα του ” .

    Το δήθεν πρόβλημα είναι η λύση :

 

 

 

 

Εισηγήτρια ήταν η εκπαιδευτικός - μεταφράστρια DipTransIoL Μαίρη Γεωργιάδου. Την συζήτηση διεύθυνε ο ιατρός Κ. Λαδάκης. Δόθηκε χρόνος για παρεμβάσεις και συζήτηση.

Συγκεκριμένα παρουσιάσαμε στην αίθουσα διαλέξεων μια έρευνα με θέμα "Τι γνωρίζουν οι ενήλικες για την ανατροφή των παιδιών τους" .

Η έρευνα αυτή διενεργήθηκε το 2000 στις Η.Π.Α. από μκο που έχουν ως σκοπό το παιδί και την ανατροφή του με σκοπό να λειτουργήσει ως εργαλείο για τη βελτίωση των ενηλίκων ως γονείς και ως ζευγάρια. Η προσέλευση στην αίθουσα ήταν μεγάλη και όσοι παραβρέθηκαν είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συμμετέχουν στη συζήτηση που ακολούθησε μετά γύρω από την έρευνα τα αποτελέσματα της και τα συμπεράσματα στα οποία καταλήγουν οι ειδικοί.

Ο πρόεδρος του ΓΟΝ.ΙΣ. παρουσίασε τους σκοπούς και τις δράσεις του ΓΟΝ.ΙΣ. Είχαμε την τιμή και τη χαρά να μας στηρίξουν εθελοντικά ο παιδοψυχίατρος κύριος Ζώρζος και ο νευρολόγος κύριος Λαδάκης ο οποίος συντόνισε και τη συζήτηση που ακολούθησε.

Τα ερωτήματα του κοινού ήταν καίρια.

Πως μπορείς να είσαι καλός γονιός και σύζυγος ταυτόχρονα;

Πως μπορείς να διαφυλάξεις το παιδί σου από τραυματικές εμπειρίες μέσα από τη διαδικασία του διαζυγίου;

Πως μπορείς να αποφύγεις το διαζύγιο και τις συνέπειες του για το παιδί;

Υπάρχουν προγράμματα επιμόρφωσης γονέων ;

Στα ερωτήματα κλήθηκαν και έδωσαν εύστοχες απαντήσεις και συμβουλές ο πρόεδρος του ΓΟΝ.ΙΣ, νομικοί,παιδοψυχολόγοι, οικογενειακοί ψυχοθεραπεύτριες,δικηγόροι-διαμεσολαβητές, παιδοψυχίατροι και αλλοι ειδικοί

 

  για να δαβάσετε όλη την ομιλία πατήστε  εδώ

 


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr