ΓΟΝ.ΙΣ. Πειραιά

Η ουσιαστική δράση του σημερινού ΓΟΝ.ΙΣ. Πειραιά ξεκινά από περίπου το 2006. Πολλά μέλη του σημερινού ΓΟΝ,ΙΣ. Πειραιά αποτελούσαν την εξαιρετικά δραστήρια ομάδα ενεργών πολιτών, την γνωστή «Ομάδα Πειραιά». Έβγαζαν ενημερωτικό έντυπο, οργάνωναν εκδηλώσεις κλπ. Οι δράσεις συνεχίστηκαν ενώ από το 2008 ιδρύθηκε νομικά ο ΓΟΝΙΣ Πειραιά, αρχικά σαν ένωση φυσικών προσώπων, ενώ αμέσως ακολούθησε η δικαστική διαδικασία σύστασης και αναγνώρισης σωματείου.

.Επιθυμώντας να συμμετάσχουν σε ένα σύγχρονο Σύλλογο που θα διεκδικούσε τα δικαιώματα των παιδιών τους με συλλογικό τρόπο δημιούργησαν τον ΓΟΝ.ΙΣ Πειραιά. Αντίστοιχες ομάδες προχώρησαν και προχωρούν μέχρι και σήμερα στη δημιουργία αντίστοιχων σωματείων ΓΟΝ.ΙΣ. σε όλη την Ελλάδα. Η ανάγκη του συντονισμού κοινών δράσεων , της συνολικής έκφρασης και αλληλοβοήθειας των σωματείων αυτών οδήγησε στη δημιουργία το 2009 του « Δικτύου για τα δικαιώματα του παιδιού και τη Γονείκή Ισότητα» . Ιδρυτικό μέλος αυτού του Δικτύου είναι ο ΓΟΝ.ΙΣ. ΠΕΙΡΑΙΑ.

Ανάμεσα στις δράσεις του ΓΟΝ.ΙΣ. Πειραιά είναι η οργάνωση εκδήλωσης στη Πινακοθήκη Πειραιά για την Γονεική Αποξένωση σε συνεργασία με την UNESCO Πειραιώς και Νήσων. Στις δράσεις του ΓΟΝ.ΙΣ. Πειραιά είναι η ενεργό συμμετοχή μας σε όλες τις γενικές δράσεις του ΓΟΝ.ΙΣ. όπως και στην προσφορά Αίματος σε παιδιατρικά Νοσοκομεία (2009 και 2010). Ο ΓΟΝ.ΙΣ. Πειραιά ανέλαβε 2 φορές στο παρελθόν την οργάνωση κεντρικής εκδήλωσης για την κοπή πίτας του Συλλόγου.

Από τα ιδιαίτερα δραστήρια μέλη του ΓΟΝ.ΙΣ. Πειραιά είναι καθηγητές στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Ανάμεσα στα μέλη και στους φίλους του ΓΟΝ.ΙΣ. Πειραιά συμπεριλαμβάνονται πολλοί γνωστοί συμπολίτες μας , πρώην Δήμαρχος και δημοτικοί σύμβουλοι Πειραιά, επιστήμονες και ενεργοί πολίτες με έντονη κοινωνική δράση.

Παρά την εκ μέρους μας υποχρέωση μη δημοσιοποίησης των ονομάτων μελών, πολλά μέλη του «ΓΟΝ.ΙΣ. Πειραιά» με δική τους πρωτοβουλία δημοσιοποίησαν την συμμετοχή τους στην εθελοντική μας οργάνωση με ενυπόγραφα δημοσιεύματά τους στα έντυπα και στον δικτυακό τόπο του συλλόγου.
Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr