ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑΣ "Δύο γονείς για την ανατροφή του παιδιού" 27 Μαρτίου 2019

27 Μαρτίου 2019 και ωρα 17.30 -21.00, στο Ραλλειο Λύκειο Πειραιά

ΔΕΛΤΙΟ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΦΟΡΕΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

(λίγα λόγια για το ΓΟΝ.ΙΣ – Περιγραφή Φορέα)

   Το σωματείο για τη «Γονεϊκή Ισότητα για το παιδί» Πειραιά (ΓΟΝ.ΙΣ.) είναι μη-κερδοσκοπικός, πρωτοβάθμιος και πιστοποιημένος από το κράτος, φορέας (ΥΑ Δ23/9208/608 υπ. Εργ. Φ.Ε.Κ. 494 /1-4-15 τ. 2ο), ο οποίος ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2006. Σκοπός του ΓΟΝ.ΙΣ. είναι η προώθηση και η βελτίωση των συνθηκών ανατροφής των παιδιών και με τους δύο γονείς, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση. Στόχος μας είναι να αναδείξουμε αυτή την κατάσταση στους νέους γονείς και τους νέους εν γένει, μέσω προσωπικής επαφής με νομικούς συμβούλους, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς και παιδοψυχολόγους.

    Στα πλαίσια αυτά, το ΓΟΝ.ΙΣ. προσπαθεί να εδραιώσει ισχυρές σχέσεις με τη τοπική κοινωνία αλλά και με άλλες οργανώσεις, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ε.Ε., ώστε να προωθήσει τα δικαιώματα των παιδιών. Το δικαίωμα του παιδιού να ανατραφεί (και) από τους δύο γονείς του παραβιάζεται συνεχώς ενώ το δικαίωμα της αξιοπρεπής διαβίωσης παραβιάζεται λόγω των συγκρούσεων των γονέων και της έλλειψης κρατικής υποστήριξης.

    Σημαντικό ρόλο σε αυτή τη προσπάθεια παίζει η ευαισθητοποίηση των νέων για τα δικαιώματα των παιδιών, η οποία συμβάλει στην προσπάθειά μας να ενισχύσουμε τους δεσμούς των οικογενειών και να αποτρέψουμε μελλοντικά ή/και «άσχημα» διαζύγια καθώς και άλλα προβλήματα.

   Αξιολογώντας τα ανωτέρω δεδομένα ο ΓΟΝ.ΙΣ. οργανώνει επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και παράλληλα παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για την ενίσχυση της Γονεϊκής ιδιότητος και των δύο γονέων στα μέλη του και όχι μόνο, μέσα από: Κέντρο στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων, Σχολές Γονέων, Βιωματικό Σεμινάριο «Διαζύγιο και παιδί», Ημερίδες, Έρευνες, Υποστηρικτικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, Ομάδες διαχείρισης συναισθημάτων και κρίσεων, Πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελεσματικού γονέα 50 ωρών, Δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά, Κάθε Πέμπτη ανοιχτή ομάδα συνάντησης και Αιμοδοσία.

   Αναφορικά για το έτος 2017, πραγματοποιήθηκαν 685 δωρεάν συνεδρίες ωφελούμενων, ολοκληρώθηκαν 2 εξαμηνιαίοι κύκλοι εκπαίδευσης εθελοντών ΓΟΝ.ΙΣ, δημιουργήθηκαν 2 ομάδες ωφελούμενων για 12 δωρεάν συνεδρίες (ομάδες συμβουλευτικής για την γονεϊκή ισότητα), υλοποιήθηκαν 2 ενημερωτικές ημερίδες, πραγματοποιήθηκαν 2 πανελλήνιες αιμοδοσίες σε παιδιατρικά νοσοκομεία, υποστηρίχθηκαν μέσω συμβουλευτικής τηλεφωνικής γραμμής 702 γονείς (που το ζήτησαν), στα πλαίσια παιδικού εργαστηρίου πραγματοποιήθηκε το 1ο φεστιβάλ περιπατικής αφήγησης στην Κυψέλη, ενώ συνολικά ωφελήθηκαν 201 οικογένειες.

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ – ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 

Η πιστοποιημένη μονάδα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας για τη «Γονεϊκή Ισότητα για το παιδί» Πειραιά (ΓΟΝ.ΙΣ.), στα πλαίσια υφιστάμενου προγράμματος παιδικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, για το έτος 2018-2019, σας προσκαλεί στην ημερίδα με τίτλο : «Δύο γονείς για την ανατροφή του παιδιού»

 Στην ημερίδα θα τεθούν σημαντικά θέματα για συζήτηση όπως : Η σημασία της συνεργασίας των γονέων για το παιδί, Προβλήματα στην οικογένεια και επιπτώσεις στο σχολείο, Πρωτογενής πρόληψη, Πότε αποδίδει η συνεργασία οικογένειας - σχολείου; Οι σύγχρονες δυσκολίες στην κοινή ανατροφή, Πώς αποφεύγουμε κρίσεις στην οικογένεια; Συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιού: ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν και Σύγχρονα κοινωνικό- προνοιακά μοντέλα. Για τα εν λόγω θέματα θα μιλήσουν οι: Νατάσα Βλουτόγλου (Επιστημονική υπεύθυνη, κλινική ψυχολόγος), Γιώργος Ζώρζος (Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων), Μυρτώ Αραβανή (Κοινωνική λειτουργός), Δήμητρα Κούρου (Ψυχολόγος), Κυριακή Κούβαρη (Εκπαιδευτικός – Ψυχοπαιδαγωγός), Νίκος Αράπης (Πρόεδρος ΓΟΝ.ΙΣ.), Δημήτρης Καλαποθαράκος (Μέλος Δ.Σ. ΓΟΝ.ΙΣ.), Μαίρη Γεωργιάδου (Εκπαιδευτικός, Συντονίστρια Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ.) και Τίνα Γιάκα (Ψυχολόγος). Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γιώργος Σαραντάκος (Δημοσιογράφος).

Στην ημερίδα θα  ανακοινωθουν και τα επίσημα στοιχεία παραβιάσεων Δικαστικών αποφασεων επικοινωνίας Πενταετίας.


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.
Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr