Η Συμβουλευτική στο Διαζύγιο

Ημερίδα για τον ρόλο της Συμβουλευτικής στο διαζύγιο


Την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011, ο ΓΟΝ.ΙΣ. μαζί με το Παιδικό Εργαστήρι διοργάνωσε Ημερίδα με θέμα «Η Συμβουλευτική στο Διαζύγιο: Όταν ο Νομικός συνεργάζεται με το Σύμβουλο».

Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιάσει και να αναλύσει τη συμβολή της Διαμεσολαβητικής Συμβουλευτικής σε περιπτώσεις διαζυγίων στα οποία, τα εμπλεκόμενα άτομα, βρίσκονται σε διαρκείς και έντονες διαμάχες.

Η διαμεσολαβητική συμβουλευτική απευθύνεται σε άτομα, αλλά κυρίως σε γονείς, που βρίσκονται σε φάση διαζυγίου και αντιμετωπίζουν προσωπικά και συναισθηματικά προβλήματα, αλλά και ζητήματα που αφορούν την ταυτότητα και το ρόλο τους ως γονείς.

Στόχος της διαμεσολαβητικής συμβουλευτικής είναι, με την παρέμβαση του/των συμβούλων και σε συνεργασία με τους νομικούς, να αμβλυνθούν οι διαμάχες των εμπλεκομένων καθώς και οι δυσλειτουργίες που συνδέονται με το διαζύγιο. Επίσης, να βελτιωθεί όπου χρειάζεται, η ποιότητα των σχέσεων γονέων και παιδιών και να απομακρυνθεί η πιθανότητα εμφάνισης συναισθηματικών προβλημάτων στα παιδιά.

 Η ημερίδα απευθύνονταν σε:

Γονείς, οι οποίοι βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου και ανησυχούν για τις επιπτώσεις των οικογενειακών, πραγματιστικών και συναισθηματικών αλλαγών που επιφέρει το διαζύγιο στα παιδιά τους.

Νομικούς, οι οποίοι στο πλαίσιο της παροχής των υπηρεσιών τους σε πελάτες που βρίσκονται σε διαδικασία διάζευξης, προβληματίζονται για την αλληλεπίδραση της δικαστικής πορείας με τις ψυχο-συναισθηματικές ανάγκες των πελατών τους.
Παιδοψυχίατρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, οι οποίοι προσφέρουν συμβουλευτικές/ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες, σε άτομα και οικογένειες, που εμφανίζουν δυσλειτουργίες οι οποίες συνδέονται με το διαζύγιο.
Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, αντιμετωπίζουν τον απόηχο των ψυχολογικών προβλημάτων των μαθητών τους, των οποίων οι γονείς βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου.

Έγινε φανερό σε όλους ότι ο κεντρικός σκοπός όλων των εμπλεκομένων στη διαμεσολάβηση κυρίαρχα είναι η ασφάλεια και η ευημερία του παιδιού και του έφηβου . Προς το σκοπό αυτό θα πρέπει να εντοπίζονται και να αναγνωρίζονται όλες οι προσφερόμενες δυνατότητες για το παιδί για ανατροφή και απο τους δύο γονείς. Θα πρέπει επίσης ο παιδοκεντρικός τρόπος αντίληψης να συμβαδίζει με την άποψη ότι ο ενεργός και υπεύθυνος γονέας προσφέρει ουσιώδη οφέλη στο παιδί, δημιουργεί μεγαλύτερες ευκαιρίες και αποτελέσματα για το παιδί και ταυτόχρονα αποκομίζει και ο ίδιος ψυχολογικό και συναισθηματικό όφελος.

 
Ημερομηνία ημερίδας: Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 (17:00 - 21:00 μ.μ.)
Τόπος: Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων Δημαρχείου Π. Φαλήρου (Τερψιχόρης 51 & Αρτέμιδος)


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr