Δραστηριότητες 2011

Δραστηριότητες 2011

Αρχές του έτους γυρίστηκε το ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΥΝΗΜΑ του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ. Ολοι οι παράγοντες όπως ,οι εξαιρετικοί ηθοποιοί ,ο δημιουργικός σκηνοθέτης ,  το επαγγελματικό εξωτερικό συνεργείο, το σοβαρό στούντιο  ως γνήσιοι εθελοντές με κέφι και πίστη συνέβαλαν καθοριστικά στην σωστή υλοποίηση - επικοινωνία του κοινωνικού μύνηματος για το ρόλο και την σημασία που έχει η συνεργασία των  γονέων στην κοινή ανατροφή του παιδιού ανεξάρτητα απο το φύλο και την οικογενειακή κατάσταση που αυτοί βρίσκονται. Το σενάριο και τα λόγια είχαν επεξεργαστεί εθελοντές-ειδικοί του ΓΟΝ.ΙΣ στα κεντρικά γραφεία στην Αιόλου 102, μια εβδομάδα νωρίτερα. Σημείο αναφοράς και έμπνευσης αποτέλεσε ενα άλλο βίντεο - πρόδρομος. Επίσης προιόν εθελοντικής προσφοράς ενός μέλους του Συλλόγου πριν απο περίπου ένα έτος .

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση και στην άρτια παρουσίαση.

23 Μαρτίου 2011...Εκδήλωση του  ΓΟΝΙΣ στο Σύνταγμα ...δες το VIDEO

Διεπιστημονική συνάντηση στο ΤΙΤΑΝΙΑ

Συμμετοχή στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΣΚΛΕ

Συμμετοχή στο ΣΥΝΕΔΡΙΟ για την ΕΝΔΟΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΒΙΑ στην ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΉ ΕΝΩΣΗ όπου παρουσιάστηκαν σημαντικές ομιλίες για την ενδοοικογενειακή βία .Είχαν ομιλίες απο εθελοντές μας, ενώ έγινε και παρέμβαση απο τον Σύλλογο μας.

20 - 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2011... Η καθιερωμένη 1η ετήσια Πανελλήνια αιμοδοσία στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία

20 ΜΑΙΟΥ 2011 ...ΗΜΕΡΙΔΑ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ ...Ο ΓΟΝ.ΙΣ. και Το Παιδικό Εργαστήρι  συνδιοργανώσαν Ημερίδα με θέμα «Η Συμβουλευτική στο Διαζύγιο: Όταν ο Νομικός συνεργάζεται με το Σύμβουλο», την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 στην  Αίθουσα Πολλαπλών Εκδηλώσεων του Δημαρχείου Π. Φαλήρου. Σκοπός της ημερίδας ήταν να παρουσιάσει και να αναλύσει τη συμβολή της Διαμεσολαβητικής Συμβουλευτικής σε περιπτώσεις διαζυγίων στα οποία, τα εμπλεκόμενα άτομα, βρίσκονται σε διαρκείς και έντονες διαμάχες.


24  ΜΑΙΟΥ 2011... 1η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΟΝ.ΙΣ. στη ΛΑΡΙΣΑ  ... δες το VIDEO

11 -20 Ιουνίου 2011 . ΣΥΜΜΕΤΟΧΉ ΤΟΥ ΓΟΝ.ΙΣ, με δωρεάν περίπτερο, που στελεχώθηκε με μέλη του ΓΟΝ.ΙΣ στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Πηνειού   

   ... δες το VIDEO

26-5-2011 Συμμετοχή στο νέο Δίκτυο του Συνηγόρου του Παιδιού για τις ΜΚΟ σχετικές με τον εθελοντισμό και τα δικαιώματα του παιδιού

30-5-2011...ΥΠΟΜΝΗΜΑ  στο Γεν. Γραμματέα Υπουργείου  Δικαιοσύνης ,Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων... Για τροποποήσεις στο Οικογενεικό Δίκαιο , επιτάχυνση του Συνεναιτικού διαζυγίου και πρόωθηση  του συμφώνου κοινής επιμέλειας.
 Αίτημα συμμετοχής  στη νομοπαρασκευαστική για τροποποιήσεις στο νέο οικογενειακό δίκαιο.

2 - 5 Σεπτεμβρίου 2011...Συμμετοχή στη 2η Παιδιαδρομή με δωρεάν περίπτερο , εκδηλώσεις και  δράσεις  ...δείτε περισσότερα ,  ...δες το VIDEO

1- 10 Δεκεμβρίου 2011... Η καθιερωμένη 2η ετήσια Πανελλήνια αιμοδοσία στα Παιδιατρικά Νοσοκομεία  κατά το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου 2011. Με αφορμή την επέτειο της κύρωσης και από την Ελλάδα  με τον νόμο  2101/1992 (ΦΕΚ Α 192) της  Διεθνούς Συμβάσεως για τα Δικαιώματα του Παιδιού  (ΔΣΔΠ). Στις 2 Δεκεμβρίου 1992 κυρώθηκε και από την Ελληνική Δημοκρατία. Παρά τα 19  χρόνια από την ενσωμάτωσή της στο Ελληνικό Δίκαιο, πολλά άρθρα της σύμβασης δεν έχουν εισαχθεί στο νομικό Οικοδόμημα της Ελλάδας.

 
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ  υπό την αιγίδα  του ΓΟΝ.ΙΣ.

 Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ.   προτείνει σε όλους –ιδιαίτερα στις οικογένειες- να δουν την θεατρική παράσταση «Αν εσύ ήμουν …εγώ» που ανεβαίνει για Τρίτη συνεχή χρονιά στο θέατρο Ακαδήμεια. Φέτος  ανεβαίνει υπό την αιγίδα του ΓΟΝ.ΙΣ.
 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ - ΣΥΖΗΤΗΣΗ στο ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ

  Ο ΓΟΝ.ΙΣ. και η Εταιρεία Τεχνών Επιστήμης και Πολιτισμού Κερατσινίου  συνδιοργάνωσαν Εκδήλωση - συζήτηση του Ελεύθερου Λαϊκού Πανεπιστημίου με θέμα :

   “Ενεργοί γονείς : Τι γνωρίζουν οι γονείς για την ανατροφή των παιδιών τους” .

 Η εκδήλωση  πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία την Δευτέρα 19-12-2011 και ώρα 19:00 στο Πολιτιστικό Κέντρο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΚΗΣ” στο Κερατσίνι.

 
ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΟΣ  ΕΚΠΑΊΔΕΥΣΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ

   Νέος Κύκλος  εκπαίδευσης εθελοντών του ΓΟΝ.ΙΣ.   πραγματοποιήθηκε κατόπιν του έντονου ενδιαφέροντος που υπάρχει από μέλη και φίλους του Συλλόγου γύρω από  ζητήματα της κοινής ανατροφής των παιδιών αλλά και της πρόληψης της διάσπασης των οικογενειακών δεσμών. Ανάμεσα στους συμμετέχοντες συγκαταλέγονται ευαισθητοποιημένοι κοινωνικοί λειτουργοί, δικηγόροι, ψυχολόγοι και εκπαιδευτικοί. 

Συνέχεια του προγράμματος συγκέντρωσης υγειονομικού υλικού και διάθεσης του σε ιδρύματα (Ίδρυμα ΘΕΟΤΌΚΟΣ και Γηροκομείο Πειραιά) για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά.

 
    Παρουσία σε ραδιοφωνικές και Τηλεοπτικές εκπομπές ... δες tvgonisgr


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr