Δραστηριότητες 2010

Δραστηριότητες 2010

Συνάντηση με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Χ. Καστανίδη

• Την ενημέρωση του κ. Υπουργού, την εισαγωγή της συνεπιμέλειας, την ενεργοποίηση των οικογενειακών τμημάτων των δικαστηρίων και των κοινωνικών υπηρεσιών, την αναμόρφωση του οικογενειακού δικαίου ως προς τα σημεία που αφορούν την ανατροφή παιδιών γονέων που δεν ζουν μαζί και άλλα σχετικά ζητήματα ζητήσαμε από τον κ. Υπουργό στην συνάντηση που είχαμε μαζί του την 1-2- 2010.

• Σε πολύ εγκάρδια ατμόσφαιρα μας δέχθηκε ο βουλευτής μας κ. Γ. Βούρος που εξελέγη με το ΠΑΣΟΚ στην Β Αθηνών. Ο ίδιος ως γονέας  μεγαλώνει τρία παιδιά, είναι παράδειγμα και πηγή έμπνευσης για όλους μας.

    Διοργανώσαμε Πανελλήνια αιμοδοσία στα παιδιατρικά Νοσοκομεία από 20- 30 Απριλίου 2010.

   30-6-2010 Πνευματικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων Ημερίδα με θέμα "Η επιμέλεια των παιδιών στην διάσταση και το διαζύγιο" όπου ανακοινωθηκαν τα αποτελεσματα της ερευνας που πραγματοποιησε ο Συλλογος μας στο αρχείο του Πρωτοδικείου Αθηνών σε όλες τις αποφασεις ενός ολοκληρου χρόνου που αφορούσαν την επιμέλεια τέκνου.

    20 - 8 -2010 στη δημόσια διαβούλευση της επιτροπής της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης για την δικαστική εκπροσώπηση των παιδιών. Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ συνέβαλλε με κατάθεση πρότασης.

    Συνεχίζεται το πρόγραμμα  δωρεάς Ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού σε Ιδρύματα και Σχολεία. Το Ιατροφαρμακευτικό υλικό και ο εξοπλισμός προέρχεται από δωρεές μελών του Συλλόγου. Τον Ιούλιο πραγματοποιήθηκε δωρεά στο Ίδρυμα «Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου» στον Αγ. Ελευθέριο Αχαρνών. Στο ίδρυμα αυτό νοσηλεύονται υπερήλικες γυναίκες, μόνες στον κόσμο.  Επίσης τον Αύγουστο πραγματοποιήθηκε δωρεά Ιατροφαρμακευτικού υλικού και εξοπλισμού στο Γηροκομείο Πειραιώς. Ενόψει της έναρξης της σχολικής χρονιάς στις  13 -9 -2010 πραγματοποιήθηκε δωρεά ενός Η/Υ ,περιφερειακού εξοπλισμού, ειδικών προγραμμάτων εκπαίδευσης για παιδιά Δημοτικού  καθώς και επίπλων γραφείου στο 8ο , 12θέσιο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης. Τον Νοέμβριο πραγματοποιήθηκε δωρεά 24 κρεβατιών ύπνου σε ολοήμερο Νηπιαγωγείο ακριτικού Νομού.

    9 Σεπτεμβρίου 2010, Πέμπτη, 19:00, . συμμετείχαμε σε συνάντηση στον αρχαιολογικό χώρο της Πνύκας με την Ελληνική Εθνική Επιτροπή ΟΥΝΕΣΚΟ, τη Irina Bokova Γενική Διευθύντρια Εκπαιδευτικού Επιστημονικού και Πολιτιστικού Οργανισμού Η.Ε. και την Αικατερίνη Τζιτζικώστα Πρόεδρο Ε.Ε.Ε. ΟΥΝΕΣΚΟ, με θέμα Gendre equality : the missing link? Rethinking the Internationally Agreed Development Goals beyond 2015.

    22 Σεπτεμβρίου 2010 Γ.Γ.ΙΣ. συμμετείχαμε σε ημερίδα στο Αμφιθέατρο της Γ.Γ. Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 και Αλ. Πάντου στην Καλλιθέα)  με θέμα «Εθνικό Πρόγραμμα για την Ουσιαστική Ισότητα των Φύλων 2010 - 2013».

    6/10/2010 επιστολή στον Πρωθυπουργό και κατάθεση πρότασης νόμου για τροποποίηση του οικογενειακού δικαίου.

    13/10/2010 συμμετείχαμε στην ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρεία Ειδικής Παιδαγωγικής Ελλάδας, και με την υποστήριξη των εκδόσεων Γρηγόρης, με θέμα : " Σύγχρονες Εκπαιδευτικές Προσεγγίσεις στην Αντιμετώπιση Προβλημάτων Μάθησης και Συμπεριφοράς στο Νέο Σχολείο "
    Ο πρόεδρος της Εταιρείας και ομότιμος καθηγητής Π.Τ.Δ.Ε. κ. Εμμ. Κολιάδης έθεσε το πλαίσιο μέσα στο οποίο κινήθηκε η παρουσίαση του θέματος όσον αφορά τα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων και η αντιμετώπιση τους στο σχολείο και στην οικογένεια. Με σαφήνεια δόθηκε έμφαση στα θεωρητικά πλαίσια,κριτήρια καθορισμού, μορφές, και τις διαγνωστικές δυνατότητες του Εκπαιδευτικού και Γονέα.

    15 – 16 /10/2010 συμμετείχαμε σε Επιστημονικό Συμπόσιο «Όταν κινδυνεύουν τα παιδιά» στο Αμφιθέατρο του Μεγάρου Θεοδώρου Β. Καρατζά της Εθνικής Τράπεζας, με διοργανωτή τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος, όπου κάναμε παρέμβαση σχετικά με το πρόγραμμα των ανάδοχων οικογενειών ( Μητέρα SOS ) και προτείναμε να βελτιωθεί το πολύ καλό πρόγραμμα με την συμμετοχή ταυτόχρονα δύο γονέων στις εικονικές οικογένειες των Παιδικών χωριών SOS.

    26/10/2010 καταγγελία στον ευρωπαίο διαμεσολαβητή.

    24/11/2010. Δωρεά είκοσι τεσσάρων (24) κρεβατιών ύπνου μαζί με τα αντίστοιχα σεντόνια για τα παιδιά της τάξης του 2ου ολοήμερου νηπιαγωγείου Μανιάκων στον ακριτικό Νομό της Καστοριάς.

    1- 10 /12/2010 Παννελήνια αιμοδοσία στα παιδιατρικά Νοσοκομεία. με αφορμή την συμπλήρωση 18 χρόνων απο την κύρωση στις 2/12/1992 και απο την Ελλάδα της Διεθνούς Σύμβασης Δικαιωμάτων του παιδιού.


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr