Ο ΓΟΝ.ΙΣ. στην Αθλοδιαδρομή 2012

9-10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. στην Αθλοδιαδρομή 2012  O.A.K.A.
   9-10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. συμμετείχε ενεργά στις δραστηριότητες της Αθλοδιαδρομής 2012 και ειδικά στο διήμερο της τελικής φάσης 9-10 Ιουνίου 2012 στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. στηρίζοντας κάθε δράση που έχει επίκεντρο το παιδί και τη γονεική συμπεριφορά, προκειμένου να ενημερώσει για τις αρχές και τους σκοπούς του ΓΟΝ.ΙΣ. σχετικά με την Ισότητα των γονέων και την προστασία του παιδιού.

  Πρόκειται για ένα νέο ποδοσφαιρικό τουρνουά παιδιών που διοργανώνεται από το Ι.Ε.Α.Π. (Ινστιτούτο Ερευνών και Μελετών για την Αγωγή του Παιδιού).Με στόχο τη διαμόρφωση μιας υγιούς παιδικής προσωπικότητας και την ενδυνάμωση του αθλητικού ιδεώδους στα νέα παιδιά όλης της χώρας, με την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, προκυρύχθηκε η  1η «ΑΘΛΟΔΙΑΔΡΟΜΗ» για τους μαθητές και τις μαθήτριες της Ε’ και ΣΤ’ τάξης όλων των δημοτικών σχολείων της Αττικής, η οποία θα διαρκέσει από τις 15 Μαΐου έως τις 10 Ιουνίου 2012.

   Η τελική φάση του τουρνουά έγινε σε 8 γήπεδα διαστάσεων 5Χ5 που θα δημιουργηθούν στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Κ.Α. το Σαββατοκύριακο 9 και 10 Ιουνίου 2012.

   Οι  απονομές των επάθλων στους νικητές και τα αναμνηστικά δώρα  σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες,δόθηκαν την Κυριακή 10 Ιουνίου, μέσα από  μια λαμπρή τελετή βράβευσης κατά την διάρκεια της οποίας  παρέλασαν όλες οι φιναλίστ ομάδες του τουρνουά.

   Την ημέρα αυτή, τιμήσαν με την παρουσία τους παράγοντες του αθλητισμού, προπονητές από τα τμήματα υποδομής των μεγάλων ΠΑΕ, καθώς επίσης και επαγγελματίες ποδοσφαιριστές και καταξιωμένοι παλαίμαχοι του ποδοσφαίρου που  βραβεύσαν τα παιδιά και  φωτογραφήθηκαν μαζί τους.

   Ο ΓΟΝ.ΙΣ. στηρίζοντας κάθε δράση που έχει επίκεντρο το παιδί  και τη γονεική συμπεριφορά συμμετείχε με περίπτερο, Παιδική Γωνιά, θεατρικό εργαστήρι, Ομιλία από οικογενειακό θεραπευτή, Βιωματικό παραμύθι, ενημέρωση γονέων από εθελοντές ειδικούς του ΓΟΝ.ΙΣ.και πελματογράφημα σε παιδιά από ειδικούς Φυσικοθεραπευτές.

  Αναλυτικά με :

  1. Παιδική Γωνιά ΓΟΝ.ΙΣ. Σάββατο και Κυριακή 09.00-20.00

    Εργαστήρι Ζωγραφικής και Φιλαναγνωσίας

   2. Ενημέρωση Γονέων από εθελοντές ειδικούς του Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ ώς ακολούθως :

      Σάββατο 9 Ιουνίου :

           09.00-14.00 :   Αμαλία Αρβανίτη Κοινωνική Λειτουργός

           12.00-15.00 :  Αφροδίτη Πογκόη Κοινωνική Λειτουργός

           13.00-18.00 :  Δήμητρα Πανταζοπούλου Κοινωνική Λειτουργός

                                 Μαίρη Γεωργιάδου Εκπαιδευτικός                       

        Κυριακή 10 Ιουνίου :

            13.00-18.00 : Δήμητρα Πανταζοπούλου Κοινωνική Λειτουργός

            11.00-14.00 : Ελένη Μητσοπούλου Δικηγόρος  (Μηχανισμοί προστασίας του παιδιού )                                                                  

                                  Μαίρη Γεωργιάδου Εκπαιδευτικός

  3.Εργαστήριο  Μουσικής  Προπαιδείας «Περιπέτεια  στη Μουσικοχώρα»

      Εμψυχώτριες: Ε.Τζούμα, Συγγραφέας, Νηπιαγωγός – Μουσικοπαιδαγωγός και δημιουργός του πρότυπου μουσικοπαιδαγωγικού προγράμματος «Σίντο το πάντα» για παιδιά από 2 ετών μαζί με τους γονείς τους, που εφαρμόζεται και στο Πολιτιστικό Κέντρο «Ακαδήμεια» και η εξειδικευμένη στο πρόγραμμα μουσικοπαιδαγωγός Λ.Σαραφίδου.

                   Άραγε τι θα συμβεί εάν χαθεί από το Μουσείο της Μουσικοχώρας ο πολύτιμος θησαυρός?

                  Θα μπορέσει να λυθεί το μυστήριο  και τα μικρά ανθρωπάκια να ξαναβρούν το χαμόγελό τους?

Μέσα από το παιχνίδι κρυμμένου θησαυρού και χρησιμοποιώντας  μουσικά παιχνίδια με ζωντανή μουσική, μηνύματα, γρίφους  και αινίγματα, τα παιδιά περπατώντας  πάνω σε ένα μουσικό χαλί καλούνται να βοηθήσουν το Δήμαρχο – Μαέστρο και ν`ανακαλύψουν το θησαυρό.Παράλληλα κατασκευάζουν και το δικό τους αυτοσχέδιο μουσικό όργανο, το οποίο παίρνουν μαζί τους σε ανάμνηση του ταξιδιού τους.

 Μουσικοκινητικό εργαστήρι  βασισμένο στο παιχνιδοβιβλίο της Ε.Τζούμα, Σίντο-Περιπέτεια στη Μουσικοχώρα, εκδ. Εν Πλω, 2011.  Για παιδιά  4  - 8 χρονών.

  4. Θεατρικά  εργαστήρια  για  παιδιά  3-6 ετών & για  παιδιά Δημοτικού                

     « Βλέπω τα  Συναισθήματα  μου & μαθαίνω να τα αντιμετωπίζω»

    Με αφορμή το βιβλίο «Αφού δεν υπάρχουν δράκοι!, εκδ. Μέριμνα

        Εμψυχώτριες: Μαρία Βουβούση, Νηπιαγωγός, Δασκάλα Δράματος, Master in Education                                                                                            

                               Θάλεια Καλλιαντά, Δασκάλα, Δασκάλα Δράματος/ Θεάτρου (MA: Drama In Education)

Ο μικρός Βασίλης ξυπνά ένα πρωί και βλέπει στο σπίτι του ένα μικρό δράκο, σαν γατάκι. Του χαϊδεύει το κεφάλι και τρέχει να το πει στη μαμά του. Αλλά εκείνη απαντάει «Αφού δεν υπάρχουν δράκοι!».

Ο δράκος μεγαλώνει και μεγαλώνει και αρχίζει να δημιουργεί ένα σωρό προβλήματα, αλλά οι γονείς του εξακολουθούν να μην τον βλέπουν.

Πότε θα τον δουν; Πώς θα καταφέρουν να κάνουν τον δράκο να μικρύνει; Τι είναι «δράκος» για τον καθένα μας και πώς μπορούμε να τον διαχειριστούμε;

Ελάτε να το δούμε μαζί με θέατρο, ζωγραφική, παιχνίδι και πολύ – πολύ χιούμορ!    

  5. Βιωματικό παραμύθι «Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό».

Ζωντανέψαμε το παραμύθι «Η μέλισσα με το σπασμένο φτερό».  Το Σάββατο 9 Ιουνίου,  το μεσημέρι και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012  στην 1η Αθλοδιαδρομή στο Ο.Α.Κ.Α.  

«Η ζωή της Μελένιας, μιας χαριτωμένης μελισσούλας, κυλάει όμορφα και ανέμελα ώσπου κάποια μέρα ο Άνεμος, ο σκανταλιάρης, τη ρίχνει άθελά το πάνω στο Αγκάθι και σπάζει το ένα της φτερό.

Ζωντανεύοντας το παραμύθι με τη βοήθεια των παιδιών, ζούμε τις περιπέτειες της Μελένιας παρασύροντάς μας σ' ένα ταξίδι αυτογνωσίας, σ' ένα ταξίδι αγάπης, σ' ένα ταξίδι ζωής...

Τα στοιχεία της Φύσης -ο Ήλιος, το Ποτάμι, το Φεγγάρι- μας ψιθυρίζουν τα μυστικά της ζωής. Ο Αετός, ο Πλάτανος, το Νυχτολούλουδο μας βοηθάνε να ανακαλύψουμε τον εαυτό μας και  ν' αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες…»

Το παραμύθι παρουσιάστηκε βιωματικά με την ενεργή συμμετοχή των παιδιών μας και με τη βοήθεια της Δρ. Ειδικής Αγωγής Πανεπιστημίου Αθηνών Καλλιόπη Παπουτσάκη εθελόντρια ειδικό στο Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ.  

  6. Ομιλία Δρ Παναγιώτη Βουγιούκα θεραπευτή οικογένειας  την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 με Θέμα : Σχέσεις γονέα-παιδιού  /  Σχέσεις παιδιού- γονέα. Διαφορές και ομοιότητες.  Ομιλία -επικοινωνία με τους παρευρισκόμενους γονείς.

  7. Προληπτικό έλεγχος μυοσκελετικών παθήσεων και διαταραχών βάδισης.  Το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 από τις 13.00 - 18.00  Εθελοντές φυσικοθεραπευτές του ΓΟΝ.ΙΣ με επικεφαλής τον κο Αιμίλιο Κουφό Φυσικοθεραπευτή (ΜSc Εμβιομηχανικής),διεξήγαν προληπτικό έλεγχο μυοσκελετικών παθήσεων και διαταραχών βάδισης (πελματογράφημα) στο χώρο του περιπτέρου του ΓΟΝ.ΙΣ. Ακολούθως έγινε ενημέρωση στους γονείς .
   

Η λήξη της 1ης Αθλοδιαδρομής  γιορταστηκε από όλους (παιδιά, γονείς και παράγοντες ) με μια μεγάλη συναυλία που συμμετείχαν γνωστοί καλλιτέχνες.
    

        Η συμμετοχή των παιδιών και η είσοδος για όλους ήταν δωρεάν.

 

Στοιχεία επικοινωνίας Ι.Ε.Α.Π ~ Μ. Αλεξάνδρου 169, Αγ. Ανάργυροι , T.: 2102621522, F.: 2102696055,    e: athlodiadromi@gmail.com ~ www.ieap.gr


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.
Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr