8 Ιουνίου 2019 ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΟΝ.ΙΣ. - ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Δωρεαν

   Το σωματείο για τη «Γονεϊκή Ισότητα για το παιδί» Πειραιά (ΓΟΝ.ΙΣ.), που αποτελεί πρωτοβάθμιο και πιστοποιημένο από το κράτος φορέα κοινωνικής φροντίδας, σας προσκαλεί στην ημερίδα, με θέμα «Η Ανατροφή του Παιδιού και η Προστασία της Παιδικής Ηλικίας», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 8 Ιουνίου 2019 και ώρα 09.30 - 15.00 στην Ιωνίδειο Σχολή στον Πειραιά (Σωτήρος Διός 17, απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο).

   Στην πρώτη ενότητα της εκδήλωσης διακεκριμένοι ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα συζητήσουν εξειδικευμένα θέματα για την ανατροφή του παιδιού, παρέχοντας πρακτική γνώση για όλους.

   Ομιλητές στην πρώτη ενότητα είναι οι: Νίκος Αράπης (Πρόεδρος ΓΟΝ.ΙΣ. Πειραιά), Νατάσα Βλουτόγλου (Επιστημονική υπεύθυνη, κλινική ψυχολόγος), Γιώργος Ζώρζος (Ψυχίατρος παιδιών και εφήβων), Δυο γονείς για το παιδί : Είναι εφικτό σε συγκρουσιακές καταστάσεις;, Καλλιόπη Μαυρέα (Ειδική Παιδαγωγός και Υποψ. Διδάκτορας Ιατρικής ΕΚΠΑ, Ειδικό Κέντρο Εφηβικής Ιατρικής Α Παιδιατρική Κλινική Παίδων Αγ. Σοφία) & Καλλιόπη Παπουτσάκη (Δρ. Ειδικής Παιδαγωγικής και Σχολική Σύμβουλος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Καθηγήτρια ΕΚΠΑ) Επίδραση του Οικογενειακού Περιβάλλοντος στη Σχολική Επίδοση του Παιδιού & Εφήβου, Ελένη Μητσοπούλου (Νομικός, Ιδρυτικό Μέλος ΓΟΝ.ΙΣ), Μηχανισμοί Προστασίας του Παιδιού.

    Ακολούθως θα παρουσιαστεί ο νέος θεσμός της «Διαμεσολάβησης» ο οποίος αναμένεται να τεθεί σε πλήρη εφαρμογή τον Οκτώβριο του 2019 (Με το νόμο για την υποχρεωτικότητα διαμεσολάβησης στην ελληνική κοινωνία άνοιξε ο δρόμος και για άλλες ειδικότητες, πλην των δικηγόρων, που θα μπορούν να εκπαιδευτούν ως διαμεσολαβητές, όπως γιατροί, ψυχολόγοι, εκπαιδευτικοί, κτλ. καθώς η διαμεσολάβηση χρειάζεται όλες τις επαγγελματικές ειδικότητες.) Θα παρουσιαστεί επίσης προσομοίωση οικογενειακής διαμεσολάβησης.

    Παράλληλα, στα πλαίσια της Ημερίδας θα πραγματοποιηθεί παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο «Η Πούλια και ο Αυγερινός», από τα παιδιά του προγράμματος. Στην παράσταση αυτή θα παρουσιαστούν καινοτομίες στα σκηνικά και τη μουσική, ενώ απευθύνεται σε παιδιά και ενήλικες. Θεατρική διδασκαλία: Παγώνα Καραγιάννη, Μουσική: Νίκος Σαραφιανός, Σκηνογραφία – Ενδυματολογία: Μάνος Εγγλέζος, Διανομή Ρόλων : (τα παιδιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα)

  Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με παρουσίαση δημιουργιών των παιδιών του προγράμματος. Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ και η εκδήλωση πραγματοποιείται στα πλαίσια προγράμματος παιδικής προστασίας της Περιφέρειας Αττικής 2018-2019. Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

   Σκοπός του ΓΟΝ.ΙΣ. είναι η προώθηση και η βελτίωση των συνθηκών ανατροφής των παιδιών και με τους δύο γονείς, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση. Το δικαίωμα και η ανάγκη του παιδιού να ανατραφεί (και) από τους δύο γονείς του ισότιμα παραβιάζεται συνεχώς (ΔΣΔΠ Διεθνής Συνθήκη Δικαιωμάτων του Παιδιού ΟΗΕ) . Το ισχύον πλαίσιο ευνοεί την σύγκρουση των γονέων ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται και νέο ρεκόρ παραβιάσεων Δικαστικών Αποφάσεων επικοινωνίας. Τα γεγονότα αυτά σε συνδυασμό με την ελλιπή υποστήριξη της πολιτείας και μηχανισμών προστασίας της παιδικής ηλικίας' οδηγούν σε απώλεια της αναγκαίας ισορροπίας στις οικογενειακές σχέσεις.

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. έχει προτείνει και καλλιεργεί ήδη στην κοινωνία τις αναγκαίες βέλτιστες πρακτικές ώστε να επέλθει και να διατηρηθεί αυτή η ισορροπία. Μια ισορροπία που αφορά όχι μόνο τις οικογενειακές σχέσεις αλλά και την ισορροπία προσωπικής και επαγγελματικής ζωής του κάθε γονέα χωρίς να χάνει το παιδί την αναγκαία ισόρροπη συμμετοχή κάποιου γονιού του στην καθημερινότητα.

Προτείνει βεβαίως σταθερά και την τροποποίηση των διατάξεων και πρακτικών, προς την κατεύθυνση την κοινής ανατροφής, σε όλα τα επίπεδα δημόσιας διοίκησης και δικαιοσύνης. Κατεύθυνση που άλλωστε προτείνει το Συμβούλιο της Ευρώπης (2079/2015 Ψήφισμα της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Ευρώπης,) και η Νομολογία του ΕΔΔΑ (Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων) όπως πχ η υπόθεση C-222/14 και πολλές άλλες.

Στα πλαίσια αυτά, ο ΓΟΝ.ΙΣ. οργανώνει επιστημονικά συνέδρια και ημερίδες και παράλληλα παρέχει υπηρεσίες για την ενίσχυση της Γονεϊκής ιδιότητος και των δύο γονέων, μέσα από: Κέντρο στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων, Συμβουλευτική Γονέων, Βιωματικό Σεμινάριο «Διαζύγιο και παιδί», Ημερίδες, Έρευνες, Υποστηρικτικές ομάδες προσωπικής ανάπτυξης, Ομάδες διαχείρισης συναισθημάτων και κρίσεων, Πρόγραμμα εκπαίδευσης αποτελεσματικής επικοινωνίας, Δημιουργικά εργαστήρια για τα παιδιά, κάθε Πέμπτη ανοιχτή ομάδα συνάντησης και Αιμοδοσία.

 

Περισσότερα στο www.gonis.org.gr & 2103251850 - 697 2755552


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr