Εκδήλωση–Ημερίδα του ΓΟΝ.ΙΣ. στη Λάρισα

Ο Σύλλογος ΓΟΝ.ΙΣ. σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργάνωσε την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 και ώρα 18:30 εκδήλωση –ημερίδα με θέμα: « ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ, ΕΠΕΝΔΥΟΥΜΕ ΚΑΙ ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» όπου παρουσίασε και ανέλυσε την ανάγκη της επικοινωνίας των μελών μιας οικογένειας.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης ήταν :

18:30 : Προσέλευση –Εγγραφές

19:00: Εισαγωγή –Παρουσίαση –Συντονισμός Μαρία Ζαφειρίου (ΓΟΝ.ΙΣ)

19:15:Προκλήσεις της παιδικής ηλικίας και ο ρόλος των γονέων Βάγια Παπαγεωργίου-Παιδοψυχίατρος (τ. επίκουρη καθηγήτρια Ψυχιατρικής.)

19:30: Η παρουσία και ο ρόλος της μητέρας και του πατέρα στη διαμόρφωση της ταυτότητας του παιδιού Ευαγγελία Κλείτσα –Συμβουλευτική Ψυχολόγος

19:45: Γονείς εντός και εκτός γάμου: Δύο διαφορετικές γνώμες –δύο διαφορετικοί κόσμοι. Τι σημαίνει αυτό για τα παιδιά;’’ Μαρία Νατσιούλη –Κοινωνική Λειτουργός

20:00: Συζήτηση -Συμπεράσματα

 

Σκοπός της ημερίδας ήταν

 

«Πρέπει να δώσουμε έμφαση στην προστασία των οικογενειακών σχέσεων, γιατί είναι απαραίτητες για την ψυχική υγεία των παιδιών», υπογράμμισε η κ. Ζαφειρίου.

Η κ. Παπαγεωργίου, πραγματοποίησε με την σειρά της μία εισαγωγική ομιλία για το θέμα, ενώ εστίασε την προσοχή της ιδιαίτερα στα χαρακτηριστικά των παιδιών κατά την αναπτυξιακή περίοδο της ζωής τους, εν συνεχεία αναφέρθηκε στο ρόλο των γονιών και πως αυτός, έχει αλλάξει και έχει προσαρμοστεί, μέσα από τις κοινωνικές, οικονομικές και ιστορικές αλλαγές που βιώνουν οι γονείς. Επίσης, τόνισε ότι «σκοπός είναι να εστιάσω την προσοχή στην σημασία της αναπτυξιακής διαδικασίας και την κατανόηση αυτής, από τους γονείς».

Τέλος, η κ. Κλείτσα, μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι «ο στόχος είναι να γνωρίσουν όλοι, είτε είναι γονείς, είτε εκπαιδευτικοί, είτε άνθρωποι που σχετίζονται την διαπαιδαγώγηση των παιδιών, για την σημαντικότητα του να υπάρχουν και οι δύο γονείς μέσα στο σπίτι, σαν φυσική παρουσία και κυρίως σαν ουσιαστική, τόσο στο μεγάλωμά τους, στην ανατροφή τους, όσο και στην διαμόρφωση ταυτότητας τους», εκτός αυτού, αναφέρθηκε και στο πως μπορούν οι γονείς να διαχειριστούν τις μεταξύ τους συγκρούσεις, δηλαδή τις διαφορετικές γνώμες που υπάρχουν, είτε οι γονείς είναι σε γάμο, είτε εκτός γάμου.

Η εκδήλωση απευθύνονταν  σε όλους, σε ειδικούς αλλά κυρίως σε γονείς που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανατροφή των παιδιών τους στο γάμο, σε γονείς που βρίσκονται σε φάση διαζυγίου και ανησυχούν για τις επιπτώσεις των αλλαγών στα παιδιά, και στα ζητήματα που αφορούν την ταυτότητα και το ρόλο τους ως γονείς.

Η εκδήλωση αυτή αποτελεί τμήμα μιας σειράς αντίστοιχων εκδηλώσεων της μκο ΓΟΝ.ΙΣ. ενώ ταυτόχρονα είναι η δεύτερη εκδήλωση του Συλλόγου ΓΟΝ.ΙΣ στη Λάρισα.

Στόχος και αυτής της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όλων στην ισότιμη συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή των παιδιών, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση, ώστε να βελτιωθεί η σχέση γονέων - παιδιών και να προληφθεί έτσι η εκδήλωση προβλημάτων στα παιδιά. Η εκδήλωση απευθύνεται σε: Γονείς, οι οποίοι, είτε βρίσκονται σε γάμο και αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ανατροφή των παιδιών τους, είτε βρίσκονται σε διαδικασία διαζυγίου και ανησυχούν για τις επιπτώσεις των αλλαγών που θα επιφέρει το διαζύγιο στα παιδιά τους. Παιδοψυχίατρους, Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς, οι οποίοι προσφέρουν συμβουλευτικές/ψυχοθεραπευτικές υπηρεσίες, σε άτομα και οικογένειες, που εμφανίζουν δυσλειτουργίες οι οποίες συνδέονται με διάφορες αιτίες. Εκπαιδευτικούς, οι οποίοι στο πλαίσιο της σχολικής τάξης, αντιμετωπίζουν τον απόηχο των ψυχολογικών προβλημάτων των μαθητών τους, των οποίων οι γονείς έχουν διάσταση απόψεων για την ομαλή και ισορροπημένη ανατροφή τους.

Πληροφορίες: Ημερομηνία εκδήλωσης : Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 18:30 -20:30

Τόπος: Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας Κούμα 28 Λάρισα

Eπικοινωνία: ΓΟΝ.ΙΣ. μη κυβερνητική οργάνωση,τηλ. 210-3251850

Η Είσοδος ήταν ελεύθερη


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr