Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων

  Ο ΓΟΝ.ΙΣ. ως πιστοποιημένος φορέας κοινωνικής φροντίδας προωθεί την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού. Πιστεύουμε, ότι είναι  δικαίωμα του παιδιού να ανατρέφεται από τους δύο γονείς, ανεξάρτητα από οικογενειακή κατάσταση (άρθρο 18 της Δ.Σ.Δ.Π. του Ο.Η.Ε., Ν. 2101/1992  Φ.Ε.Κ. 192/2-12-1992 ).

 Από την σχεδόν 10χρονη εμπειρία προκύπτει ότι οι γονείς ανταποκρίνονται  και ευαισθητοποιούνται καθώς αναζητούν παρόμοιες λύσεις στην καθημερινότητα που όμως δεν ευνοούνται από το ισχύον καθεστώς στην εφαρμογή του Δικαίου. Διαπιστώσαμε την ανάγκη για την καλλιέργεια κοινωνικής συνείδησης και ευαισθησίας, προκειμένου να διαβιώνουμε όλοι σε ένα ειρηνικό και υποστηρικτικό οικογενειακό περιβάλλον θέτοντας ως προτεραιότητα μας την ομαλή ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών μας.

  Αξιολογώντας τα ανωτέρω δεδομένα ο ΓΟΝ.ΙΣ. οργάνωσε επιστημονικά και παρέχει δωρεάν υπηρεσίες για την ενίσχυση της Γονεϊκής ιδιότητος και των δύο γονέων στα μέλη του και όχι μόνο.

  Μέσα στο πλαίσιο των δωρεάν υπηρεσιών και παροχών του ΓΟΝ.ΙΣ. προς τα  μέλη του εντάσσονται θετικές δράσεις για τη διαχείριση κρίσεων που προκύπτουν μέσα στο πλαίσιο της οικογένειας και έχουν ως στόχο την ενημέρωση και πρακτική στήριξη των γονέων, την προστασία του παιδιού και την ανάγκη του για την ενεργή συμμετοχή και των δύο γονέων στην ανατροφή του. 

  Το Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ. λειτουργεί σε οργανωμένη βάση από τον Οκτώβριο του 2011.

Πρωταρχικός στόχος και μέλημα του Κέντρου Στήριξης είναι η προστασία του παιδιού είτε οι γονείς είναι εντός ή εκτός γάμου, διαζευγμένοι ή σε διάσταση και η προστασία των οικογενειακών σχέσεων του παιδιού με τους γονείς του.

Κύριο μέλημα του Κέντρου Στήριξης αποτελεί η προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού και της ανάγκης του για συν-ανατροφή και από τους δύο γονείς, όπως αυτά ορίζονται από τη Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού του Ο.Η.Ε., από τον Αστικό Κώδικα των ελληνικών δικαστηρίων και το ελληνικό σύνταγμα.

Η προώθηση και υλοποίηση των στόχων του Κέντρου Στήριξης επιτυγχάνεται μέσα από τη συνεργασία με άλλους παρεμφερείς φορείς δημόσιους και ιδιωτικούς όπως το υπουργείο παιδείας, υγείας, δικαιοσύνης και εσωτερικών, το Συνήγορο του Πολίτη, το Συνήγορο του Παιδιού, την εισαγγελία ανηλίκων και άλλους μκο που έχουν ως στόχο τους την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.
Οι υπηρεσίες που παρέχονται από το Κέντρο Στήριξης εστιάζουν στην ενημέρωση και πρακτική στήριξη των μελών του ΓΟΝ.ΙΣ.. Εκτός από την ενημέρωση παράλληλα το Κέντρο προσφέρει ψυχολογική στήριξη στα μέλη, στήριξη ως προς τη διαχείριση κρίσεων και συναισθημάτων, νομική ενημέρωση, προτάσεις, κατευθύνσεις και προώθηση καλών πρακτικών.

Το Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων απαρτίζεται από εθελοντές ειδικούς κοινωνικούς λειτουργούς, κλινικούς ψυχολόγους, ψυχολόγους, συμβούλους ψυχικής υγείας, παιδοψυχολόγους, παιδοψυχίατρους, εκπαιδευτικούς, λογοθεραπευτές, συμβούλους οικογένειας, συμβούλους προσωπικής ανάπτυξης (life coach) και δικηγόρους.

Εθελοντισμός

Το Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ. στηρίζει τη λειτουργία και τις δραστηριότητες του αποκλειστικά στην εθελοντική προσφορά και έργο των εθελοντών ειδικών καθώς και μελών και φίλων του ΓΟΝ.ΙΣ.

Για να γίνεις εθελοντής του ΓΟΝ.ΙΣ. είναι αναγκαίο το βιογραφικό σημείωμα, η λήψη συνέντευξης και η εκπαίδευση σου ως εθελοντή/ντριας του ΓΟΝ.ΙΣ..
Για το διάστημα που παραμένεις εθελοντής/ντρια στον ΓΟΝ.ΙΣ. λαμβάνεις βεβαίωση από το φορέα. Όπως επίσης για κάθε δραστηριότητα στην οποία συμμετέχεις λαμβάνεις και πάλι βεβαίωση συμμετοχής.
Το περιβάλλον μέσα στο οποίο λειτουργούμε είναι πάνω από όλα ανθρώπινο και πολιτισμένο. Οι σχέσεις των εθελοντών τόσο μεταξύ τους όσο και με τα μέλη και τα στελέχη του ΓΟΝ.ΙΣ. είναι ζεστές και ανθρώπινες μα και ταυτόχρονα συναδελφικές και μη ανταγωνιστικές.

Η εθελόντρια/ντής του ΓΟΝ.ΙΣ. έρχεται κοντά μας όχι μόνο για προσφέρει αλλά και για να αποκομίσει εξειδικευμένες γνώσεις που αφορούν την οικογένεια και το παιδί.
Ο ΓΟΝ.ΙΣ. είναι ένα μεγάλο σχολείο γνώσης και εμπειρίας.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείτε με τη συντονίστρια του Κέντρου Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων του ΓΟΝ.ΙΣ.: Μαίρη Γεωργιάδου Εκπαιδευτικός-Μεταφράστρια-Διοίκηση μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών στο 6973908863.

 

Tο κοινωνικό έργο του ΓΟΝ.ΙΣ. βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εθελοντισμό και πραγματοποιείται χωρίς καμιά χρηματοδότηση- επιχορήγηση από οποιονδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα.Tο κοινωνικό έργο του ΓΟΝ.ΙΣ. βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στον εθελοντισμό και πραγματοποιείται χωρίς καμιά χρηματοδότηση- επιχορήγηση από οποιονδήποτε κρατικό ή ιδιωτικό φορέα.

Κέντρο Στήριξης Οικογενειακών Σχέσεων ΓΟΝ.ΙΣ

περισσότερα

Διαδικασία επίλυσης διαφωνιών

περισσότερα

Κάθε Πέμπτη

περισσότερα

Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr