Βάσω Πέτσα

Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

Γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα στο Τμήμα Ναυτιλιακών Σπουδών του Πανεπιστήμιου Πειραιά και είμαι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών ΜΒΑ. Την τελευταία δεκαετία εργάζομαι στον δημόσιο τομέα. Παράλληλα, το 2013, ολοκλήρωσα την διετή θεωρητική και πρακτική μου εκπαίδευση στην “Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας” και είμαι μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμβουλευτικής.

Μέρος της πρακτικής μου εξάσκησης για την απόκτηση του διπλώματος στη “Συμβουλευτική Ψυχικής Υγείας ” πραγματοποιήθηκε στον φορέα ΓΟΝ.ΙΣ. Η συνεργασία μου τον εν λόγω φορέα συνεχίζεται μέχρι σήμερα στο πλαίσιο του εθελοντισμού.

 

Είμαι εθελόντρια στον ΓΟΝ.ΙΣ. επειδή

Σε πρώτο πλάνο, η ενασχόληση μου με τον εθελοντισμό στον φορέα ΓΟΝ.ΙΣ. συμβάλει στην αξιοποίηση των γνώσεων μου στην ειδικότητα του Συμβούλου Ψυχικής Υγείας σε ένα πλαίσιο όπου έχει σχεδιαστεί για να παρέχει υποστήριξη σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα σχέσεων στο γάμο ή κατά τον χωρισμό, έτσι ώστε να αμβλύνονται οι μεταξύ τους διαφορές τόσο προς όφελος των ιδίων, όσο και προς όφελος των παιδιών τους.

Όμως το πιο σημαντικό για μένα, είναι η επαφή μου με ανθρώπους που αναζητούν λύση σε θέματα σχέσεων όπου η επικοινωνία είναι δυσχερής διότι με τον τρόπο αυτό εξελίσσομαι ως προσωπικότητα, μπορώ να αφουγκράζομαι με συμπόνια την αγωνία τους για ένα καλύτερο μέλλον όσον αφορά τα παιδιά τους, ακούω με ενδιαφέρον την προσωπική τους ιστορία.

Έτσι μέσα από την διεργασία της ενσυναίσθησης και της ενεργητικής ακρόασης δίνω απαντήσεις και σε κάποια δικά μου ερωτήματα που πιθανόν πηγάζουν από την παιδική μου ηλικία.Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr