Μυρτώ Αραβανή

Κοινωνική Λειτουργός

Η Μυρτώ Αραβανή γεννήθηκε στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Σ.Ε.Υ.Π.-Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας του Α.Τ.Ε.Ι. Αθήνας, το 2010 και από τη Σχολή Δραματικής Τέχνης «Άκης Δαβής», (υπό την καλλιτεχνική διεύ/ση της Ρούλας Πατεράκη), το 2011.
Έχει εργαστεί στο Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες, στο Κέντρο Νεότητας της πόλης Joensuu, της Φινλανδίας, ενώ από το 2014 προσφέρει στο Κέντρο Στήριξης του Οργανισμού ΓΟΝ.ΙΣ, ως Εθελόντρια Κοινωνική Λειτουργός.
Από το Σεπτέμβρη του 2014 εκπαιδεύεται στη Σωματική Ψυχοθεραπεία με τη μέθοδο της Βιοσύνθεσης και απασχολείται ως βοηθός Ψυχοθεραπευτή, ασκώντας τη Σωματική Ψυχοθεραπεία σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο. Ταυτόχρονα, είναι μέλος του International Foundation of Biosynthesis και του Ελληνικού Κέντρου Βιοσύνθεσης.
Επιπλέον, παρακολουθεί το Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης «Αναπτυξιακή Ψυχοπαθολογία», το οποίο διεξάγεται σε συνεργασία του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Παιδοψυχιατρικής Κλινικής του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

 

   Γιατί διάλεξα να είμαι εθελόντρια στο ΓΟΝ.ΙΣ ?

Πρωταρχικό λόγο για τον οποίο επέλεξα να συνεργαστώ με τον Οργανισμό ΓΟΝ.ΙΣ, σε εθελοντικό επίπεδο, αποτελεί η εστίαση των υπηρεσιών του Οργανισμού κυρίως στις ανάγκες και την υγιή ψυχο-συναισθηματική ανάπτυξη κι εξέλιξη των παιδιών και των εφήβων. Ακρογωνιαίος,ωστόσο, λίθος των επιδιώξεων του Φορέα είναι το αναντίρρητο δικαίωμα του παιδιού, που βιώνει την κρίση της σχέσεις των γονεών του, να διατηρεί στενό, ασφαλή και ισορροπημένο δεσμό και με τους δύο γονείς του. Δικαίωμα το οποίο καταστρατηγείται συστηματικά, ως συνέπεια των συχνών ζυμώσεων που προκύπτουν στα πλαίσια ενός οικογενειακού περιβάλλοντος, αλλά κι ένεκα σοβαρών θεσμικών κενών κι έλλειψης επισήμων μηχανισμών στήριξης των οικογενειών, στη χώρα μας. Οι εν λόγω ζυμώσεις που συντελούνται ταυτόχρονα με τις εν γένει κοινωνικές, πολιτισμικές και οικονομικές μεταβολές επιφέρουν σοβαρές πιέσεις στα μέλη των οικογενειών και συχνά διασαλεύουν την ομοιόστασή της. Τα αποτελέσματα όλων των παραπάνω αντανακλώνται άμεσα στις οικογενειακές σχέσεις, η διατάραξη, αποδιοργάνωση και ανασύνθεση των οποίων επηρεάζει ιδιαίτερα την ψυχική κατάσταση των παιδιών και των εφήβων, καθώς και την αλληλεπίδρασή τους με τους γονείς τους.


Ο Οργανισμός, μέσω στοχευμένων υπηρεσιών και μέσω της συνεργασίας του με εμπλεκόμενουςς κρατικούς φορείς, επιδιώκει να αποσβέσει την οικογενειακή κρίση, ευαισθητοποιώντας τους γονείς σχετικά με τα ποικίλα γονεϊκά ζητήματα, την αποφυγή της γονεϊκής αποξένωσης, τις ανάγκες των παιδιών και τις καλές πρακτικές διαχείρισης των οικογενειακών μεταβολών. Ακολουθεί, δηλαδή, τη βέλτιστη προσέγγιση πλαισίωσης και στήριξης των οικογενειών.Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr