Ασπασία Σκορδίλη

Βρεφονηπιαγωγός

Ονομάζομαι Σκορδίλη Ασπασία. Γεννήθηκα στην Αθήνα και διαμένω στον Πειραιά.

Το 2008 ξεκίνησα τις σπουδές μου στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, πτυχιακή εργασία που εκπόνησα έχει τίτλο «Τα μικρά παιδιά κρίνουν το σχολείο τους». Πρόκειται για ενεργητική ακρόαση παιδιών και ειδικότερα αφορά τη γνώμη των παιδιών προσχολικής ηλικίας, που δεν έχουν συναντήσει άλλη σχολική δομή, για τον παιδικό σταθμό στον οποίο φοιτούν.

Παράλληλα από τον Απρίλιο του 2014 είμαι εθελόντρια στη μη κυβερνητική- μη κερδοσκοπική οργάνωση ΓΟΝ.ΙΣ. (Γονεϊκή Ισότητα για το Παιδί).
Ειδικότερα:
1) Εθελοντική εργασία γραφείου.
2) Συγγραφή άρθρου «Πειθαρχία του παιδιού: όρια ή τιμωρία;» για την ιστοσελίδα του ΓΟΝ.ΙΣ.
3) Επιμέλεια καταλόγου «Προτάσεις παιδικών βιβλίων, για βρέφη και παιδιά έως 6 ετών», για την ιστοσελίδα του ΓΟΝ.ΙΣ.
4) Βοηθός συντονιστή ταχύρυθμου σεμιναρίου «Διαζύγιο και παιδί» (8 ωρών)
5) Συμμετοχή στο επιστημονικό συμβούλιο του ΓΟΝ.ΙΣ.
6) Επιμέλεια και συμμετοχή σε εργαστήρι κατασκευής πασχαλινών λαμπάδων και καρτών, με στόχο τη συνεργασία γονέα- παιδιού.
7) Συμμετοχή στη δημιουργία καταλόγου με παιδικές ζωγραφιές, σε συνεργασία με κοινωνική θεολόγο και αρχιτέκτονα.
8) Συμμετοχή στην εθελοντική προσφορά ιματισμού και ιατροφαρμακευτικού υλικού στο Γηροκομείο Πειραιά και στο Ίδρυμα Ευαγγελισμός της Θεοτόκου.


Από το διάστημα που φοιτούσα στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής, αλλά και μετέπειτα, φροντίζω για τη συνεχή επιστημονική μου κατάρτιση παρακολουθώντας συνέδρια, σεμινάρια και ημερίδες όπως τα παρακάτω:


ΓΙΑΤΙ ΕΙΜΑΙ ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ ΣΤΟ ΓΟΝ.ΙΣ.

Παρακολουθώντας το βιωματικό σεμινάριο «Διαζύγιο και παιδί» είχα την ευκαιρία να γνωρίσω από κοντά το ζήλο, το μεράκι αλλά και τη μεθοδικότητά των εθελοντών στην προσπάθεια να βοηθήσουν τα μέλη και τα παιδιά τους. Ιδίως η ανιδιοτέλεια με την οποία ο καθένας προσφέρει τις γνώσεις του, ενισχύοντας το έργο του συλλόγου, ήταν το στοιχείο που κίνησε το ενδιαφέρον μου και αποφάσισα να μπω στην ομάδα εθελοντών.

 Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr