Το Συμφωνητικό κοινής Επιμέλειας στον Ισοκράτη

τη Νομική online βιβλιοθήκη του ΔΣΑ

Στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών Ισοκράτης του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά από αίτημά μας, αναρτήθηκε σαν υπόδειγμα το Συμφωνητικό Κοινής Επιμέλειας Τέκνων που παρουσιάσαμε για πρώτη φορά στην ημερίδα της 30ης Ιουνίου 2010.

Όπως ξέρουμε όλοι, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει στους δικηγόρους υποδείγματα νομικών κειμένων (αγωγές, σχέδια αποφάσεων, συμφωνητικά, εξώδικα κ.α.).

Μέχρι τώρα το μόνο προτεινόμενο υπόδειγμα που είχε αναρτηθεί για την επιμέλεια παιδιών ήταν αυτό της αποκλειστικής επιμέλειας (Η μητέρα παίρνει την επιμέλεια και ο πατέρας επισκέπτεται το παιδί και καταβάλλει διατροφή).

Τώρα πια ο Δ.Σ.Α. δίνει στους γονείς την ευχέρεια επιλογής μεταξύ των δύο συμφώνων : αυτού της κοινής επιμέλειας και αυτού της αποκλειστικής επιμέλειας.

Η πρακτική αξία της ενέργειας του Δ.Σ.Α. είναι ότι μεταθέτει το βάρος της απόφασης από την δικαστική εξουσία στους ίδιους τους γονείς. Είναι πια στο χέρι των γονιών να δείξουν πόσο πολιτισμένοι είναι και πόσο νοιάζονται για τα παιδιά τους…


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr