Οικογένεια και Κοινή Ανατροφή στην Ελλάδα του 21ου αιώνα

Η Κοινή επιμέλεια είναι πλέον ανάγκη!

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι δύο εκδηλώσεις του ΓΟΝ.ΙΣ με θέμα, “Οικογένεια και Κοινή Ανατροφή στην Ελλάδα του 21ου αιώνα”. Η αθρόα προσέλευση του κοινού που παραβρέθηκε, τη Τρίτη 24 Ιανουαρίου στo Αμφιθέατρο “ Αντώνης Τρίτσης” του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Αθηναίων και τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου στην «Τεχνόπολις» του Δήμου Αθηναίων, μα κυρίως η θετικότατη ανταπόκριση του, η απτή απόδειξη πως, η θέσπιση της Κοινής επιμέλειας με νόμο του κράτους είναι, εκτός από επιβεβλημένη, άκρως απαραίτητη για την σύγχρονη Ελληνική κοινωνία! Υπενθυμίζουμε πως, αφορμή για την πραγματοποίηση των δύο εκδηλώσεων στάθηκε η προβολή του το ντοκιμαντέρ Parenthood”* του σκηνοθέτη κυρίου Αλέξη Πόνσε, το οποίο επεξηγεί σε τί ακριβώς συνίσταται η κοινή επιμέλεια. Oι θέσεις και τα επιχειρήματα των συνεντευξιαζομένων ειδικών που προβάλλονται στο ντοκιμαντέρ Parenthood, παρέχουν την απαραίτητη επιστημονική τεκμηρίωση, επί του θέματος. Ταυτόχρονα όμως, αναδεικνύουν τη χρησιμότητα και την αναγκαιότητα της άμεσης θέσπισης της με νόμο του Κράτους. Εδώ και καιρό, η Ελληνική κοινωνία βιώνει με το χειρότερο τρόπο ένα κοινωνικό θέμα, που μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται και πλέον έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις με ολέθριες επιπτώσεις, σε όλους όσοι είναι άμεσα εμπλεκόμενοι: τόσο για τους γονείς, όσο – κυρίως -και για τα μικρά παιδιά. Οι συγκλονιστικές αφηγήσεις των τελευταίων, ως προς τον τρόπο που το καθένα ξεχωριστά βίωσε το διαζύγιο των γονιών του, δεν αφήνουν το παραμικρό περιθώριο ολιγωρίας και αδιαφορίας από κανέναν! Και αυτό αποδείχθηκε με εμφατικό τρόπο από, τις ερωτήσεις που απήυθυνε το κοινό προς τους ειδικούς επιστήμονες εθελοντές του ΓΟΝ.ΙΣ (ψυχολόγους και νομικούς), που βρίσκονταν στο πάνελ των ομιλητών και στις δύο εκδηλώσεις.

 

Ακολουθούν συνοπτικές τοποθετήσεις των ομιλητών:

 

 

 

 

             

 

 

 


 


 

 

  

 

 


                                                             Η Κοινή επιμέλεια είναι πλέον ανάγκη!

*H προβολή γίνεται στα πλαίσια προώθησης του Ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί τον προσεχή Μάρτιο στο διαγωνιστικό κομμάτι του Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης “Eικόνες τον 21ο αιώνα”. H προβολή είναι προσωπική και δεν έχει εμπορικό χαρακτήρα, καθώς σύμφωνα με το νόμο 2121/93 το δικαίωμα αυτό ανήκει μόνον στο Φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.

Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr