ΓΟΝ.ΙΣ. και Παιδεία θέατρο Ακαδήμεια

«Αν εσύ… ήμουν εγώ!» Του Δ. Β. Σεϊτάνη

  Για την περίοδο 2011-2012,  ο θίασος«ΘΕΑΤΡΟ ΝΕΩΝ» του Δημήτρη Σεϊτάνη ανέβασε, στο θέατρο Ακαδήμεια, μια πολύ μεγάλη του επιτυχία,  το  

 

    «Αν εσύ… ήμουν εγώ!».

 

Ένα έργο που πραγματικά κατενθουσίασε τα παιδιά, τους νέους αλλά και τους ενήλικες όταν  πρωτοπαίχθηκε και εξακολουθεί να είναι επίκαιρο όσο ποτέ.

Η παράσταση είχε εγκριθεί από το Υπ. Παιδείας για την πρωτοβάθμια εκπαίδευση και  τα γυμνάσια της χώρας και η Βουλή την είχε επιλέξει για τους μαθητές γυμνασίων και λυκείων που φιλοξενούσε στα πλαίσια της Βουλής των Εφήβων και για την περίοδο 2012 ανεβαίνει υπό την αιγίδα του ΓΟΝ.ΙΣ.

Μια εξαιρετική παράσταση γραμμένη στα μέτρα του σύγχρονου ανθρώπου , με ρεαλιστική προσέγγιση και ευαισθησία από την πλευρά του συγγραφέα καταδεικνύει το πρόβλημα του σύγχρονου ανθρώπου να κατανοήσει τον συνάνθρωπο του. Ακόμα και  τον /την σύζυγό του και τα παιδιά τους. Η καταπληκτική ερμηνεία των πολύ καλών ηθοποιών, η μουσική ,τα σκηνικά συναρπάζουν το θεατή ενώ ταυτόχρονα προβληματίζει χωρίς να κουράζει. Για παιδιά και θεατές όλων των ηλικιών που παίζεται  για τρίτη συνεχόμενη  χρόνια.

Το έργο έχει απροσδόκητες και απρόβλεπτες κωμικές καταστάσεις οι οποίες στηρίζονται πάνω στην διαφορετικότητα των δυο φύλων, ενώ παράλληλα θίγει το θέμα της συνεργασίας και της αρμονικής συνύπαρξης τους.

Πιστεύουμε πως τα παιδιά και οι νέοι, ξεκινώντας από την ανίχνευση των σχέσεων των αγοριών και κοριτσιών, μπορούν να αρχίσουν να κατανοούν και να αποδέχονται τη διαφορετικότητα του άλλου, του οποιουδήποτε άλλου, όχι ως ένα στοιχείο που μας χωρίζει αλλά ως ένα στοιχείο που εμπλουτίζει τις σχέσεις μας και τη ζωή μας.

Η παράσταση αυτή θα δώσει στα παιδιά και τους νέους μια ευκαιρία να προβληματιστούν  για τις σχέσεις των ανθρώπων και για τον τρόπο με τον οποίο οι σχέσεις αυτές διαμορφώνουν και διαμορφώνονται μέσα στον κόσμο μας.

Έτσι η κοινωνικοποίηση τους σ΄ ένα σύγχρονο κόσμο θα μπορούσε να εξελιχθεί πιο ομαλά. Αρχίζοντας, δηλαδή, από πολύ νωρίς να σέβονται και να εκτιμούν το αντίθετο φύλο και να  μαθαίνουν πως είναι δυνατόν να είναι και διαφορετικοί αλλά και ίσοι ταυτόχρονα.

Το έργο μέσα από απροσδόκητες ανατροπές και πραγματικά αστείες και απρόβλεπτες καταστάσεις θίγει το σοβαρό θέμα της αρμονικής συνύπαρξης και συνεργασίας των δύο φύλλων μέσα στην οικογένεια και την κοινωνία.
Το Θέατρο Νέων βρίσκεται στο Πολιτιστικό κέντρο "Ακαδήμεια" ,ένα χώρο τέχνης και πολιτισμού που είναι φτιαγμένος με αγάπη, μεράκι και  αισθητική από τον Δημήτρη και τη Θάλεια , για τους γονείς και τα παιδιά τους. Εκεί στον ίδιο χώρο πραγματοποιούνται σεμινάρια εργαστήρια και εκδηλώσεις για τα παιδιά αλλά και τους γονείς.

Μαραθωνομάχων 8, Ακαδημία Πλάτωνος -ΤΚ 104 41 – ΑΘΗΝΑ

Τηλ: 210 51 25 600  -Fax: 210 51 300 49 –

www.akademeia.gr


  ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ο Άρης και η Τίτα είναι δυο αδέλφια, που μεγαλώνουν σε μια οικογένεια στην οποία οι γονείς, χωρίς να το συνειδητοποιούν, δεν «βοηθάνε» τα παιδιά τους, να μάθουν να εκτιμούν το αντίθετό τους φύλο, ίσως γιατί δεν το ξέρουν κι αυτοί οι ίδιοι ακόμα. Έτσι τα παιδιά - που βρίσκονται στο στάδιο της εφηβείας - μαλώνουν συχνά και η συμβίωσή τους είναι προβληματική. Ύστερα από ένα καβγά τους η Τίτα εύχεται στον Άρη να ήταν στη θέση της (Για να δει και να καταλάβει αυτός! ) Το ίδιο εύχεται και ο Άρης στην Τίτα... (Για να μάθει τι σημαίνει να είσαι αγόρι!!). Καλώς η κακώς, οι ευχές τους πραγματοποιούνται!!! Και καθώς τα δυο παιδιά παίρνουν το ένα τη θέση του άλλου, βιώνουν τι ακριβώς σημαίνει αυτό που λέμε... να είσαι στη θέση του άλλου καθώς πρέπει να αντιμετωπίσουν τον καινούργιο τρόπο με τον οποίο τους συμπεριφέρονται οι γονείς αλλά και οι φίλοι τους. Η περιπέτειά τους αυτή, γίνεται ένα μάθημα που θα τους κάνει να αλλάξουν την γνώμη που είχαν για το αντίθετό τους φύλο και να το εκτιμήσουν... Έτσι όταν ξαναγίνονται... ουφ... πάλι κανονικοί, ο κόσμος έχει αλλάξει πια παρά πολύ γι’ αυτούς και έχουν μάθει να σέβονται και να εκτιμούν το αντίθετο τους φύλο. Ένα μάθημα που παίρνουν, μέσα από τις πραγματικά κωμικές και απροσδόκητες καταστάσεις του έργου, όχι μόνο τα δυο παιδιά αλλά και οι ίδιοι οι γονείς τους. Όχι μόνο οι μικροί θεατές αλλά και οι μεγάλοι.


Τα δικά σας σχόλια

Ο ΓΟΝ.ΙΣ. δημοσιεύει όλα τα σχόλια που αναρτούν οι επισκέπτες και είναι σχετικά με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης ιστοσελίδας Δεκτές είναι οι όλες οι απόψεις, ακόμη και όσες είναι αντίθετες με την φιλοσοφία, την εμπειρία και την γνώση του ΓΟΝ.ΙΣ. Όμως διατηρούμε το δικαίωμα να απορρίψουμε όσα σχόλια περιέχουν συκοφαντικό ή υβριστικό περιεχόμενο, καθώς και όσα σχόλια συστηματικά υποθάλπτουν το έργο του ΓΟΝ.ΙΣ.




Ακολουθήστε μας...


210 3251850

697 2755552

info@gonis.org.gr